To je to što me zanima!

Egzorcist nije fikcija? Mjesec dana iz dječaka istjerivali vraga

Dječaka poznatog samo po imenu Robbie navodno je zaposjeo vrag 1949. godine. Mjesec dana su ga spašavali. Egzorcist prije svoje smrti nije otkrio detalje obreda
Vidi originalni članak

Film 'Egzorcist' iz 1973. godine i danas izaziva strah u svakome tko se usudi pogledati ga. Jedina utjeha je da je fikcija. Međutim, isusovci tvrde kako je 1949. godine u dječaka zaista ušao vrag. Oko 500 ljudi, među kojima i članovi reda isusovaca, studenata teologije i drugih stručnjaka okupili su se na debati u St. Louisu kako bi raspravili je li priča o dječaku Robbieju zaista istinita. 

Teorije su razne, od toga da je dječak možda imao mentalno oboljenje ili je bio seksualno zlostavljan pa do toga da je cijelu priču izmislio. No, liječnici su zajedno sa svećenikom mjesec dana pokušavali iz dječaka istjerati vraga. Pitanje je tko u takvu priču vjeruje.

- Ako nas vrag uvjeri da ne postoji, pola bitke je dobiveno - rekao je svećenik Pail Stark, koji je debatu i predavanje otvorio molitvom iz knjige egzorcizma. 

Egzorcist prije smrti nije otkrio detalje

Jedan od slušatelja rekao je kako je u daljem srodstvu sa svećenikom Williamom Bowdernom, koji je navodno predvodio postupak egzorcizma u zimi 1949. Nikada nije govorio o detaljima, a preminuo je 1983. Asistirao je velečasnom Walteru Halloranu, koji je o svemu otvoreno govorio, ali nije mogao razjasniti o čemu je zapravo bila riječ. 

- Više je govorio o dječaku nego o samom egzorcizmu. Rekao je kako je dječak bio uplašen i zbunjen. Rekao mi je kako jednostavno ne zna kako bi sve objasnio - kazao je Thomas Allen, gostujući predavač na debati, piše Daily Mail. 

Idi na 24sata

Komentari 546

  • judgement 12.11.2013.

    Najbolji iz ove kategorije filmova je svakako Opsjednutost Emme Evans. Film je doista realan i uvjerljiv.

  • maxinga 09.11.2013.

    Svi se sprade sa Bogom kao budale sa vragom!!! A Sve ce biti Oprosti mi Bože sto nisam u Tebe vjerovao da postojis kada siđe na zemlju, piti ce pokajanja i tako dalje ako budeš ziv??? A tko psuje Boga preklinjega.... Toliko ce ga izmuciti da ce završiti u PAKLU sto se nisi pri pokajao!!!

  • SoTrue 07.11.2013.

    Ovo je bolesno, jednostavno bolesno, kako djeca uopće PRISTANU glumiti u ovako bolesnim filmovima, jdanici poslije imaju noćne more zbog bolesnika koji rade takve filmove!-.-

Komentiraj...
Vidi sve komentare