Obavijesti

News

Komentari 546

Egzorcist nije fikcija? Mjesec dana iz dječaka istjerivali vraga

Egzorcist nije fikcija? Mjesec dana iz dječaka istjerivali vraga
5

Dječaka poznatog samo po imenu Robbie navodno je zaposjeo vrag 1949. godine. Mjesec dana su ga spašavali. Egzorcist prije svoje smrti nije otkrio detalje obreda

VIDEO

Film 'Egzorcist' iz 1973. godine i danas izaziva strah u svakome tko se usudi pogledati ga. Jedina utjeha je da je fikcija. Međutim, isusovci tvrde kako je 1949. godine u dječaka zaista ušao vrag. Oko 500 ljudi, među kojima i članovi reda isusovaca, studenata teologije i drugih stručnjaka okupili su se na debati u St. Louisu kako bi raspravili je li priča o dječaku Robbieju zaista istinita. 

Teorije su razne, od toga da je dječak možda imao mentalno oboljenje ili je bio seksualno zlostavljan pa do toga da je cijelu priču izmislio. No, liječnici su zajedno sa svećenikom mjesec dana pokušavali iz dječaka istjerati vraga. Pitanje je tko u takvu priču vjeruje.

- Ako nas vrag uvjeri da ne postoji, pola bitke je dobiveno - rekao je svećenik Pail Stark, koji je debatu i predavanje otvorio molitvom iz knjige egzorcizma. 

Egzorcist prije smrti nije otkrio detalje

Jedan od slušatelja rekao je kako je u daljem srodstvu sa svećenikom Williamom Bowdernom, koji je navodno predvodio postupak egzorcizma u zimi 1949. Nikada nije govorio o detaljima, a preminuo je 1983. Asistirao je velečasnom Walteru Halloranu, koji je o svemu otvoreno govorio, ali nije mogao razjasniti o čemu je zapravo bila riječ. 

- Više je govorio o dječaku nego o samom egzorcizmu. Rekao je kako je dječak bio uplašen i zbunjen. Rekao mi je kako jednostavno ne zna kako bi sve objasnio - kazao je Thomas Allen, gostujući predavač na debati, piše Daily Mail. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 546
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.