To je to što me zanima!

EK o 'Lex Perković': Razmislit ćemo o ukidanju sankcija RH

Glasnogovornica potpredsjednice Europske komisije izjavila je kako je Komisija primila na znanje da je u Saboru danas usvojena promjena spornog zakona
Vidi originalni članak

Nakon današnjeg izglasavanja Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, popularnog 'Lex Perkovića', kojim su u Saboru odbačeni amandmani oporbenih zastupnika da izmijenjeni zakon stupi na snagu odmah, a ne tek 1. siječnja iduće godine, oglasio se i ured Viviane Reding.

Glasnogovornica potpredsjednice Europske komisije izjavila je večeras kako je Komisija primila na znanje da je u Saboru danas usvojena promjena zakona koji se tiče europskog uhidbenog naloga te da će analizirati tu promjenu nakon što bude objavljena u Narodnim novinama. Nakon što je analiziraju, dužnosnici Europske komisije odlučit će o tome hoće li obustaviti već započetu proceduru aktiviranja sankcija protiv Hrvatske.

- Europska komisija primila je na znanje usvajanje hrvatskog zakona. Kad zakon bude objavljen u službenom listu, Komisija će ga analizirati i odlučiti o mogućim proceduralnim koracima, uključujući i obustavu procedure propisane člankom 39. hrvatskog pristupnog ugovora - rekla je glasnogovornica Mina Andreeva.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • Superteška 05.10.2013.

    Kako ukinuti nešto što ne postoji?? hahahahaha

  • petar ll 05.10.2013.

    po ostri ,spekulanti trebaju da se opamete.

  • Hasenfefer 05.10.2013.

    I o nametanju sankcija Mađarskoj zbog kašnjenja otpreme KRIMINALCA. Hvala unaprijed.

Komentiraj...
Vidi sve komentare