To je to što me zanima!

EK predložila dodatnih 550 milijuna eura RH za ublažavanje rizika od nezaposlenosti

Program je uspostavljen 2020. godine na početku pandemije covida-19 kako bi države članice u obliku povoljnih zajmova mogle dobiti pomoć za rješavanje naglo povećanih javnih rashoda zbog očuvanja radnih mjesta
Vidi originalni članak

Europska komisija je u utorak predložila da se Hrvatskoj dodijeli dodatnih 550 milijuna eura u okviru Instrumenta za privremenu potporu ublažavanje rizika od nezaposlenosti (SURE) čime bi se ukupni iznos potpore popeo na 1,6 milijardi eura.

Instrument SURE uspostavljen je u svibnju 2020. godine na početku pandemije covida-19 kako bi države članice u obliku povoljnih zajmova mogle dobiti pomoć za rješavanje naglo povećanih javnih rashoda zbog očuvanja radnih mjesta.

Države članice mogu iz toga instrumenta pokriti troškove izravno povezane s financiranjem nacionalnih programa skraćenog radnog vremena i drugih sličnih mjera koje su uvele kao odgovor na pandemiju koronavirusa.

NACIONALNI PROGRAM OPORAVKA Europska komisija potvrdila Hrvatskoj zahjev za isplatu 700 milijuna eura

Nakon što Vijeće prihvati prijedlog Hrvatska će dobiti financijsku potporu u obliku kredita po povoljnim uvjetima. Ovaj zajam pomoći će Hrvatskoj u pokrivanju troškova, prvenstveno nastalih u 2021., koji se odnose na nastavak programa skraćenog radnog vremena i programa subvencioniranja plaća, uvedenih kao odgovor na pandemiju covida-19.

Hrvatskoj je ranije u okviru SURE-a odobreno 1,02 milijarde eura, koji su isplaćeni u dvije tranše.

Komisija je također predložila dodatna 142 milijuna eura za Litvu u okviru istog instrumenta.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Češnjofka 20.09.2022.

    Eto para, pljenki trlja ruke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare