To je to što me zanima!

Ekološka katastrofa u Ližnjanu, sumnja se na izlijevanje nafte: Lučka kapetanija istražuje uzrok

Lučka kapetanija Pula u suradnji s drugim službama provodi očevidne i istražne radnje, s ciljem utvrđivanja uzroka onečišćenja i točne količine izlivenog polutanta
Vidi originalni članak

Danas ujutro je našeg čitatelja u Istri, na plaži Medvjea dočekao ružan prizor. Kako kaže, sve je bilo puno izlijevenih naftnih derivata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Lijepi nedjeljni ribolov završio materijalnom štetom ribičke opreme - bijesno nam je rekao čitatelj koji nam je poslao fotografije obuće koja mu je uništena.

Iz PU Istarske doznajemo da su nakon devet sati ujutro zaprimili prijavu kako je u uvali uoćena crna masna mrlja, sumnjaju na naftu na području punte Uljeva. To je kako kažu mjestimična mrlja koja je onečistila obalu u duljini od oko 300 metara. Još je 150 metara onečišćenja je u uvali Salbunić. Policija nema daljnih postupanja.

Lučka kapetanija Pula izvijestila je Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci te Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o površinskom onečišćenju mora i morskog okoliša ugljikovodicima, kod Ližnjana.

- Službenici pulske Kapetanije odmah po dojavi izvršili su terenski nadzor, kojim su ustanovili površinsko onečišćenje mora i morskog okoliša ugljikovodicima (trenutno nepoznatog tipa) na poziciji između Rta Uljeva i južnog dijela uvale Kuje, na području Ližnjana - piše u priopćenju. Dodaju kako nakon dovršenog terenskog nadzora iz LK Pula o događaju su obavješteni članovi Županijskog operativnog centra Istarske županije. 

Trenutni vremenski uvjeti na području onečišćenja izuzetno su nepovoljni, puše vjetar jačine oko 30 čvorova, a valovi su visine oko 1 metar, pa će stoga uklanjati onečišćenje kad se nevrijeme smiri.

Priopćili su kako Lučka kapetanija Pula u suradnji s drugim službama nadležnima za postupanje u slučajevima onečišćenja mora i morskog okoliša provodi očevidne i istražne radnje, s ciljem utvrđivanja uzroka onečišćenja i točne količine izlivenog polutanta.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • jazon 22.11.2022.

    baš interesantno čitati. Možda je neko čuo za balastne vode koje izpusti tanker pre ulazka u port umesto na čiščenje , kako bi uštedeli neki dolar na štetu čistog mora. Samo bi trebalo pogledati koji brod je plovio u tom periodu i šta je pre tovario i to je sve ...baš teško...Mora da smo blesavi ili se pravimo blesavi

  • BROKRO 14.11.2022.

    samo pogledajte Ribolovne Brodice koje se vuku kod nas po moru doba Franje Josipa ond nije ni cudo kad nema kontrola i  ako ih ima dodes mi i to je to

  • 5.dimenzija 13.11.2022.

    Neka moja Istra blista,neka uvijek bude cista 🥴

Komentiraj...
Vidi sve komentare