To je to što me zanima!

EKSKLUZIVNO Posvojila dijete iz DR Konga, Zambiju je napustila dan prije uhićenja Hrvata

Posvojila je dijete iz istog sirotišta u DR Kongu kao i Hrvati, jedino nije putovala s njima u Zambiju niti odsjela u istom smještaju
Vidi originalni članak

Jedna je Hrvatica sa zagrebačkom adresom 6. prosinca 2022. otputovala iz Zambije s djetetom kojeg je posvojila iz DR Konga, ekskluzivno doznaju 24sata od dobro upućenih izvora.

To je bilo samo dan prije uhićenja hrvatskih državljana koji su učinili isto kao i ona.

Posvojili su dijete iz DR Konga i došli po njega u Zambiju.

Ministarstvo: Nema nepravilnosti na sudovima Zagrepčanka ekskluzivno za 24sata opisala cijeli proces posvajanja djeteta iz DR Konga

Hrvatica koja je posvojila dijete iz DR Konga s njim je bez ikakvih problema napustila Zambiju i doputovala u Hrvatsku.

Uz sve to, ona je dijete posvojila iz istog sirotišta u DR Kongu, koje vodi Emmanuel Kabongo, a iz kojega su i posvojena djeca četiri hrvatska para.

Nije bila smještena s ostalim Hrvatima

Prošla je identičan postupak posvajanja kao i oni, a hrvatski su joj sudovi, baš kao i njima, legalizirali posvajanje djeteta te je nakon toga za dijete dobila sve potrebne hrvatske dokumente, čime je dijete postalo hrvatski državljanin.

Razlika je jedino ta što ona nije bila smještena s ostalim Hrvatima u pansionu niti je putovala s njima.

EKSKLUZIVNO Hrvatica posvojila dijete iz DR Konga i bez komplikacija ga dovela dok se sudi Hrvatima

Kao što znamo, osmero hrvatskih državljana uhićeno je u zračnoj luci u Zambiji 7. prosinca 2022., kad su s djecom koju su posvojili iz DR Konga namjeravali krenuti prema Hrvatskoj. Prije toga su s djecom boravili u pansionu Spree Guest House u Ndoli.

Zambijske vlasti uhitile su ih pod optužbama za navodnu trgovinu djecom. U prvom sudskom procesu koji je vođen protiv njih zambijski sudac Dominic Makalicha odbacio je optužbe i naredio im da u roku od 48 sati napuste teritorij Zambije.

Hrvati proveli u zatvoru 65 dana, u Zambiji su već 6 mjeseci

Nakon što su 7. veljače, dan nakon što su oslobođeni, došli u istu zračnu luku kako bi se ukrcali na avion prema Hrvatskoj, ponovno su uhićeni, i to pod istim optužbama kao i prvi put.

U drugom sudskom procesu koji se vodi protiv njih, ovoga puta pred Visokim sudom u Ndoli, zambijsko je tužiteljstvo zaključilo optužbe i sad se čeka odluka sutkinje Mary Mulanda, koja će u četvrtak objaviti što je odlučila. Hoće li Hrvate osloboditi ili će nastaviti sudski proces s ispitivanjem svjedoka obrane.

SUĐENJE U ZAMBIJI Nema dokaza protiv Hrvata. Svjedok tužiteljstva: 'Nitko iz DR Konga nije došao po djecu'

Napomenimo još kako su 24sata ekskluzivno doznala da je jedna Hrvatica također posvojila dijete iz istog sirotišta u DR Kongu i došla s njim u Hrvatsku, i to nakon što su Hrvati već uhićeni i u tom trenu se nalazili u zatvoru u Ndoli. U zatvoru su ukupno proveli 65 dana. Nakon prvog uhićenja bili su zatvoreni 51 dan, dok su nakon drugog uhićenja u zatvoru boravili dva tjedna, kad im je sud odobrio zahtjev da se brane sa slobode. 

Idi na 24sata

Komentari 135

  • ssanpenn 31.05.2023.

    nakon ovog škandala ta po drugog ne bu išla. sad bu bio dobar i mali Hrvat.

  • Volim 69 keks 31.05.2023.

    Krađe se kradesee ,učili od HDZ-a i ostale elite

  • katarina majer 31.05.2023.

    Neka se javi Ivanu Pernaru ......

Komentiraj...
Vidi sve komentare