To je to što me zanima!

Eksplozija ispred parlamenta: Ubijen policajac, više stradalih

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Prosvjednici se bune protiv amandmana koje je predložio predsjednik Porošenko. Tim bi se amandmanima promijenio ustav i omogućila decentralizacija zemlje
Vidi originalni članak

U sukobima ispred ukrajinskog parlamenta u ponedjeljak u Kijevu eksplodirala je bomba . Jedan je policajac poginuo, a gotovo 100ih je ozlijeđeno, javlja BBC.

Prosvjednici su se okupili ispred parlamenta jer se bune protiv amandmana koje je predložio predsjednik Petro Porošenko . Tim bi se amandmanima promijenio ustav te bi se omogućila decentralizacija zemlje, piše RT.

POGLEDAJTE VIDEO: Sukobi u Kijevu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Više stotina pristaša stranke "Sloboda" prosvjedovalo ispred parlamenta protiv prijedloga ustavne reforme, dok je krajnje desni pokret "Desni sektor" objavio da je blokirao promet u ulici ispred parlamenta.

RT navodi da su prosvjednici na policiju bacali dimne bombe, petarde kamenje . U gomili koju su činili prosvjednici u jednom se trenutku začula snažna eksplozija. Nekoliko ljudi oblivenih krvlju ležalo je na tlu ispred zgrade parlamenta.

POGLEDAJTE VIDEO: Predsjednik Porošenko najavio ustavne promjene

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uhićeno je 30 ljudi,  a navodno je među njima i osoba koja je bacila bombu.

POGLEDAJTE VIDEO: Suzavci i baklje pred kijevskim parlamentom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mediji javljaju da se okupilo oko 1000 prosvjednika, uglavnom desničara koji se boje da će Donbas odnosno Donjecki bazen dobiti autonomiju.

Decentralizacija i specijalni status pobunjeničkih područja Donecka i Luganska predviđeni su sporazumom iz Minska koji je postignut uz posredovanje njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Francpisa Hollandea te u nazočnosti predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Idi na 24sata

Komentari 94

  • Hrkljus_1 31.08.2015.

    Totalno glup narod, nista nisu zasluzili drugo nego da ih Rusi preuzmu, sta taj narod misli, da oni mogu protiv Rusa, pa nitko ne moze protiv Rusa, i sad kad dobiju minimalnu sansu da sacuvaju drzavu u jednom komadu vlastita glupa desnica ih minira, misle da su pametni...

  • Petar1404 31.08.2015.

    Petrošenko shvatio da je izgubio rat i silni saveznici ga ostavili na cjedilu i sad očajnički vuče poteze da može na zimu Rusiju molit malo plina! ahhahahah blago onom kome ameri pomažu!!

  • Gregur 31.08.2015.

    Pa sta se to desava sa europom??? Nastavi li se tako za godinu dana europa ce nestati, di je sad NATO pa kog boga cekaju???

Komentiraj...
Vidi sve komentare