To je to što me zanima!

Eksplozija u Leverkusenu: 16 ljudi je ozlijeđeno, 4 teško. Jedan je poginuli, pet nestalih

Radio Köln je objavio da je požar u Leverkusenu ugašen. Upozorenja za stanovništvo i dalje vrijede. Federalni ured za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama i dalje klasificira događaj kao ekstremnu opasnost
Vidi originalni članak

Snažna eksplozija pogodila je područje njemačkog grada Leverkusena u kojem se nalazi i kemijski koncern Bayer.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ozlijeđeno je 16, četvero teško, a pet osoba je nestalo, prenosi Reuters.  Bild piše da je jedna osoba poginula. Uzrok se još ne zna, a u zrak se podigao ogromni crni stup dima.

Na terenu je civilna zaštita koja je eksploziju proglasila 'ekstrmnom prijetnjom' i mole stanovnike da ostanu u kućama i zatvore prozore.

Predstavnik operatera Currenta u Chemparku rekao je za Reuters kako ima i ozlijeđenih. Eksplozija se dogodila u dijelu pogona koji se bavi spaljivanjem otpada.

Svjedoci kažu kako su čuli eksploziju i vidjeli dim koji se diže iz tvornice Bayer. Policija je na Twitteru objavila kako zatvara obližnju autocestu.

Vatrogasna postaja Köln objavila je na svom Twitteru da zasad nema opasnosti za stanovnike Kölna.

- To su pokazala najnovija mjerenja zraka, koja ćemo nastaviti. Slijedi još informacija - napisali su vatrogasci.

Zatvorene su autoceste A1 između Köln-Niehla i Kreuz Leverkusena,  A3 između Langenfelda i Kreuz Leverkusena i  A59 između Monheima i Kreuz Leverkusena.

Upozorenje za ekstremnu opasnost prošireno je i na obližnji grad Solingen.

Policija iz Kölna je u Leverkusenu s velikim brojem snaga i pokušava razjasniti situaciju. Na Twitteru pišu da je situacija "trenutno još uvijek zbunjujuća".

Apeliraju na građane da izbjegavaju područje oko eksplozije i da ulice budu slobodne za hitne službe.

Kako izvještava kontrolni centar Rheinisch-Bergischer Kreis, crni otrovni oblak kreće se prema prema Burscheidu i Wermelskirchenu. I u ovim gradovima stanovnicima je rečeno da zatvore vrata i prozore te da ugase klima uređaje. Opasnost je već proglašena u Solingenu, a dim se osjeća do Wuppertala.

Kako izvještavaju lokalni mediji požar bi se mogao proširiti i na druge cisterne što bi moglo dovesti do dodatnih eksplozija pa se vatrogasci trenutno bore da to spriječe.

Radio Köln je objavio da je požar u Leverkusenu ugašen. Upozorenja za stanovništvo i dalje vrijede. Federalni ured za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama i dalje klasificira događaj kao ekstremnu opasnost.

 

Uskoro opširnije...

Idi na 24sata

Komentari 68

  • beiv 27.07.2021.

    Kako to? U jednoj savršenoj Njemačkoj gdje se nešto obnovi i prije nego se uništi desi se ovakva stvar.

  • Mali od zanata1975 27.07.2021.

    Nista cudno. I jedna od najvecih svjetskih tvornica se nalazi u Njemackoj-BASF. Sta ce tek biti kada oni eksplodiraju

  • S vetrom uz lice 27.07.2021.

    Jel i vama ostalima visi nekakva špaga koja se njiše?

Komentiraj...
Vidi sve komentare