To je to što me zanima!

Eksplozija u Kabulu: 21 mrtav u džamiji, a još 33 ljudi ranjeno

U kolovozu je bilo nekoliko napada sa smrtnim posljedicama, a niz bombaških napada dogodio se u travnju, u svetom mjesecu ramazanu i krajem svibnja, u kojima su poginuli desetci ljudi
Vidi originalni članak

U eksploziji koja se u srijedu navečer dogodila u džamiji u Kabulu poginuo je 21 čovjek, priopćila je u četvrtak policija.

- Jučer je u eksploziji u džamiji ... tijekom večernje molitve, 21 naš sugrađanin poginuo kao mučenik, a 33 su ranjena - rekao je u priopćenju Halid Zadran, glasnogovornik kabulske policije.

'Eksploziju je prouzročio eksploziv postavljen u džamiji' na sjeverozapadu afganistanskog glavnog grada, dodao je.

- Većina pacijenata koje smo primili nakon eksplozije zadobili su ozljede od krhotina bombe i opekline - izjavila je u srijedu navečer za AFP talijanska nevladina organizacija Emergency, dodajući da su oni primili 27 žrtava među kojima su tri umrle.

Vlasti nisu rekle što je točno prouzročilo eksploziju.

OZLIJEĐENO I DIJETE Snažna eksplozija u džamiji u Kabulu, ima mrtvih i ozlijeđenih

Broj napada u padu je u Afganistanu otkad su talibani prije godinu dana preuzeli vlast, ali nisu prestali.

U kolovozu je bilo nekoliko napada sa smrtnim posljedicama, a niz bombaških napada dogodio se u travnju, u svetom mjesecu ramazanu i krajem svibnja, u kojima su poginuli desetci ljudi.

Odgovornost za većinu napada preuzela je skupina Islamska država (IS) koja uglavnom cilja vjerske manjine u Afganistanu, šijite, sufije i sike, ali i talibane.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare