To je to što me zanima!

Policija o detaljima eksplozije u Stenjevcu: Mladić (21) bacio je bombu pod Smart i pobjegao

Nakon što je pod automobil bacio bombu osumnjičeni se dao u bijeg uslijed čega je i on zadobio ozljede od eksplozije nakon čega mu je pružena liječnička pomoć u KB Sveti duh
Vidi originalni članak

Policijska uprava zagrebačka dovršila je istragu nad 21-godišnjakom koji je 9. rujna bacio ručnu bombu pod automobil, a tereti ga se za posjedovanje eksplozivne naprave te dovođenje u opasnost života i imovine opasnom radnjom.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osumnjičeni je 9. rujna oko 2.15 sati u noći došao do osobnog automobila marke Smart Fortwo zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 47-godišnjaka koje je bilo parkirano u Zagrebu u Stenjevečkoj ulici. Sa sobom je nosio ručnu bombu modela BRM koju je posjedovao, a čije posjedovanje je građanima zabranjeno. Bombu je aktivirao vađenjem osigurača i bacio ju je pod parkirani automobil nakon čega je pobjegao Stenjevečkom ulicom u smjeru istoka.

- Uslijed eksplozije došlo je do oštećenja podvozja vozila marke Smart, prednjeg vjetrobranskog stakla te oštećenja pneumatika vozila, oštećenja vozila marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka, na kojem je oštećena stražnja lijeva strana karoserije, zatim kombi vozila marke VW Crafter zagrebačkih registarskih oznaka na kojem je probušen zadnji desni pneumatik te oštećenja vozila marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka, a na kojem je oštećena stražnja desna strana karoserije - priopćili su iz policije.

ŠOK ZA ZAGREPČANE Bombaš se ranio u Stenjevcu: 'Ovo je inače miran kvart, sad nas je strah. Što je sljedeće?'

Osumnjičeni se prilikom bijega ozlijedio zbog eksplozije pa mu je pružena liječnička pomoć u KB Sveti duh.

Po završetku istrage predan je pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeto je posebno izvješće.

Podsjetimo, u četvrtak 9.rujna nepoznati počinitelj je oko 2:20 sati u Zagrebu u Stenjevečkoj ulici aktivirao zasad neutvrđenu eksplozivnu napravu koja je oštetila više automobila. Meta je bio crveni Smart za kojeg je policija rekla da je u vlasništvu 47-godišnjaka.

- Odmah smo istrčali van, bilo je baš glasno. Ovo je inače miran kvart, sad nas je pomalo strah. Ne osjećamo se baš sigurno - rekli su susjedi.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • POTPEC 12.09.2021.

    Ebiga upustvo za upotrebu pisalo na čirilici, pa je dotični nije zna upotrebiti po upustvu.

  • morskamor 12.09.2021.

    Pa kako je nepoznat, ako je to taj?

  • Showplay 12.09.2021.

    Zapala ga je instant karma...

Komentiraj...
Vidi sve komentare