To je to što me zanima!

Emanuel roditeljima: Ja ću vas uvijek čuvati i gledati

Dječak (4) je umro 22. srpnja u Klaićevoj. Roditelji su odlučili donirati organe svog sina. Emanuelovo srce spasilo je život bolesnoj Lydiji (1) iz Engleske
Vidi originalni članak

Bog je k sebi uzeo našeg anđela Emanuela. Ali on nije umro. Živi ne samo u našim mislima, srcima i molitvama, nego i u tijelima četvero djece koja žive zahvaljujući darovanim organima. Svaki trenutak s njim bio je ispunjen ljubavlju i srećom, rekla je Danijela Sefer, majka Emanuela Sefera iz sisačkog naselja Staro Pračno. Emanuel je preminuo 22. srpnja u Klaićevoj bolnici u Zagrebu. Roditelji Danijela i Senad pristali su da se njegovo srce, jetra i bubrezi transplantiraju drugoj djeci. Tako je mali Emanuel Sefer podario živote djeci u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Španjolskoj i Švicarskoj. Rodio se 25. 10. 2006., a još u majčinoj utrobi, u 7. mjesecu trudnoće, dijagnosticiran mu je hidrocefalus, odnosno vodena glava. U mozgu mu se skupljala tekućina. Neki su liječnici predlagali prekid trudnoće jer bi, po njima, dijete bilo invalidno.
- Bilo mi je teško, ali odlučila sam roditi. S 2,5 mjeseca Emanuelu je operirana cista unutar lubanje, operacija je trajala 8,5 sati. Nakon operacije razvijao se normalno. Bio je zaigrano i pametno dijete. Volio je ići na misu, svakog od nas je blagoslivljao. Znao je molitve napamet, a obitelj i susjedi su ga obožavali - ističu Danijela i Senad. Dodali su kako su redovite kontrole pokazale da je sve u redu. Magnetska rezonanca koju su napravili mjesec dana prije smrti je dala uredan nalaz. Odveli su ga i na more, gdje je dva tjedna uživao.
- U utorak, 20. srpnja, počeo je povraćati, a u noći mi je rekao: ‘Mama, okupaj me da budem čist’. Dodao je kako nas voli najviše na svijetu. To su bile njegove posljednje riječi. Četiri sata kasnije dobio je napadaj koji je završio moždanim udarom. Preminuo je sutradan - kaže Danijela. Roditelji su se odmah složili da daruju njegove organe.

EMANUELOVO SRCE SPASILO BRITANKU
Lydiji Rose Sayle (1) iz Velike Britanije tri puta otkazalo je srce. Roditelji su pokrenuli hitnu potragu za srcem. Dobila je srce iz Siska. Donor je bio upravo Emanuel. Njegovi roditelji, kojima je on bio sin jedinac, ne znaju hoće li imati još djece.

KAO DA JE PREDOSJETIO...
Mjesec dana prije smrti Emanuel je rekao roditeljima da će umrijeti i da će ga pokopati u rupu, a on će ih gledati i čuvati.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • glupavi 06.08.2010.

    @parsifal...kad ti roditelji umru(ili su već umrli) nemoj pustit suzu i nemoj ih pokopati jer razmišljaj logički...zašto platiti 25000 kn da bi nekakav leš kojeg će ionako pojesti crvi bio označen, i zašto plakati kada je to nešto što je sasvim normalno, a ionako nije da si baš bio najbolji sa njima; logičnije je baciti leš u kontejner(nema troška), a suze, koga briga za suze....(tko si ti da govoriš nekome dali je nešto logično ili ne)

  • tajnamoja 06.08.2010.

    Rasplakala me vijest, i ovi roditelji, i ovi mali anđeli...

  • user_38602 06.08.2010.

    postojao Bog ili ne, to sad nije bitno , bitno je da ljudi u to vjeruju a bez vjere si izgubljen........ne znam kako mozes zivjeti a da ne vjerujes u nesto...................tuzna prica :((((((((

Komentiraj...
Vidi sve komentare