To je to što me zanima!

Embargo na rusku naftu teško će pogoditi njemačke kompanije

Iako bi se potražnja za naftom mogla pokriti iz drugih izvora, rast cijena pojačava financijski pritisak na kompanije, izjavio je predsjednik DIHK-a Peter Adrian
Vidi originalni članak

Europski embargo na rusku naftu ozbiljno će pogoditi njemačke kompanije, upozorila je u srijedu Udruga njemačkih industrijskih i trgovačkih komora (DIHK), zatraživši zaštitu od politike.

Iako bi se potražnja za naftom mogla pokriti iz drugih izvora, rast cijena pojačava financijski pritisak na kompanije, izjavio je predsjednik DIHK-a Peter Adrian.

"Poslovanje će biti još manje profitabilno u prvom redu za sektore koji troše puno energenata i za logističke kompanije", dodao je Adrian.

NOVI PAKET SANKCIJA Ursula von der Leyen najavila žestoki udarac Putinu: 'Uvodimo embargo na uvoz ruske nafte'

Dodatni troškovi ne mogu se u potpunosti prenijeti na kupce, a "u ekstremnim slučajevima, kompanije će zbog troškova biti prisiljene staviti ključ u bravu", zaključio je čelnik DIHK-a.

>>Događanja iz Ukrajine pratite ovdje

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen predstavila je danas plan postupnog isključenja s europskog tržišta ruske nafte u idućih šest mjeseci. Uvoz derivata trebao bi biti potpuno obustavljen do kraja godine.

Adrian je pozvao političare da zaštite njemačke kompanije od posljedica takve odluke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 6

  • brass_beast1 04.05.2022.

    Pa znamo koga sigurno neće pogodit, svitu iz Bruxellesa na čelu s onom vješticom Ursulom

  • MarkoMarkic17 04.05.2022.

    Ovi koji mameću embargo na ruski plin i naftu rede sami protiv sebe , a Rusi će plin i naftu lako prodati u Kinu i Indiju, a EU dok dobije američki ukapljeni plin po sedam puta većoj cijeni propast će skroz na skroz.

  • Samounaletu1 04.05.2022.

    Zelim vidjeti kraj dominacije dolara u medjunarodnoj trgovini jer se koristio kao oruzije za maltretiranje drugih zemalja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare