To je to što me zanima!

Epidemija ebole: Do sada je umrlo više od 1900 zaraženih

Glavna direktorica Svjetske zdravstvene organizacije Margaret Chan na konferenciji u Washingtonu je rekla kako WHO želi usporiti napredovanje zaraze za tri mjeseca
Vidi originalni članak

Ebola je u zapadnoj Africi usmrtila više od 1900 ljudi od 3500 potvrđenih slučajeva zaraze, rekla je u Washingtonu glavna direktorica Svjetske zdravstvene organizacije Margaret Chan, piše BBC. 

U ovoj epidemiji najveći broj umrlih

Dodala je da epidemija napreduje te da se smrtnost povećala jer je prošlog tjedna WHO izvijestio o 1552 smrtna slučaja od 3069 potvrđenih zaraza. Broj mrtvih u ovoj epidemiji od pojave virusa 1976. godine veći je od ukupnog broja smrtnih ishoda u prethodnim pojavama zaraze. 

Prenošenje ebole zaustavit će za 6 do 9 mjeseci

Chan je na konferenciji za novinare kazala da će prenošenje ebole biti zaustavljeno za 6 do 9 mjeseci. Kazala je i da u tri zemlje gdje je epidemija najintenzivnija, Gvineji, Liberiji i Sijera Leoneu, WHO želi usporiti napredovanje zaraze za tri mjeseca.

U Gvineji smrtnost je čak 66 posto

Ukupna smrtnost ebole za sada je 51 posto, u  Sijera Leoneu 41 posto, a u Gvineji 66 posto. Dužnosnici WHO-a objavili su da se više od 40 posto slučajeva zaraze ebolom u zapadnoj Africi, gdje je epidemija i počela, pojavilo u posljednjih 21 dan.

Izbijanje epidemije u DR Kongu nije povezano s epidemijom u zapadnoj Africi, rekla je Margaret Chan.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • marythekvin 04.09.2014.

    a na tu Afriku ce sve...glad,žeđ,siromaštvo i bolesti..

  • tonitonic 04.09.2014.

    Zalosno je to sto mi niti ne znamo koliki je stvaran broj umrlih od ebole.....pitanje je dal je 1900 stvarna brojka...

  • narni 04.09.2014.

    ebola,ratovi,klima u qur..u bogami lipo

Komentiraj...
Vidi sve komentare