To je to što me zanima!

U Turskoj uhitili 6000 ljudi; Gulen: Erdogan stoji iza svega

Pokušaj državnog udara u Turskoj je propao, smrtno je stradalo 265 osoba. Mnogi Turci su izašli na ulice kako bi iskazali potporu Erdoganu, a diljem države se održavaju sprovodi
Vidi originalni članak

Turci su izašli na ulice kako bi podržali svog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana. U Ankari su održani sprovodi osoba poginulih tijekom pokušaja državnog udara. Erdogan je snimljen kako odlazi na sprovod preminulom bratu glavnog savjetnika.

I dok iz Turske stižu optužbe kako je vojni udar planirao Fethullah Gulen koji živi u SAD-u, on je odgovorio kako iza cijele neuspjele vojne pobune stoji upravo predsjednik Erdogan kako bi opravdao obračun s opozicijskim snagama, prenosi Daily Mail. Gulena, koji je nekoć bio Erdoganov saveznik, optužuju da je koristio svoju mrežu kako bi uspostavio paralelne strukture i svrgnuo vlast. Gulen je to sve zanijekao.

U lovu na pučiste

Predsjednik ovih dana nastavlja s progonom. Najmanje 6000 ljudi je uhićeno nakon pokušaja vojnog udara, rekao je to turski ministar pravde Bekir Bozdag. Dodao je i da su među uhićenima vojnici, suci, službenici...

- Operacija čistke se nastavlja - rekao je ministar Bozdag.

Zbog sudjelovanja u pokušaju vojnog udara uhićen je i general Bekir Ercan Van, zapovjednik zračne baze Incirlik 

Turske vlasti smijenile su 2745 sudaca i 3000 vojnika, objavila je turska televizija NTV.

Dosadašnja uhićenja fokusirala su se na pripadnike oružanih snaga i sudaca zbog potpore pokušaju realizacije vojnog udara. 

Jedan visoki dužnosnik izjavio je za Reuters da je vlada ponovno uspostavila kontrolu diljem Turske, ali da nekoliko važnih pripadnika vojske još nije uhvaćeno.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 97

  • ČILI 18.07.2016.

    mnogo činjenica ukazuje na to da je ovo sam sultan inscenirao...i sad uživa u predstojećim smaknućima političkih neprijatelja...kakav terorrrrr....

  • croboy031 17.07.2016.

    Davno je Putin svijetu pokazao tko je Erdogan i sve potkrijepio snimkama. . Svi su zatvarali oči i ignorirali. .

  • Preteznovedro 17.07.2016.

    NATO žmiri zbog sramote. EU žmiri zbog pobjeglica, dok diktator i tiranin tre svaku misao i spomen demokracije. Dok ovi žmire, učvršćuje vezu sa Rusijom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare