To je to što me zanima!

Erdoganova šamarčina Putinu: 'Krim se mora vratiti Ukrajini'

Turska ne priznaje aneksiju Krima i od prvog dana otvoreno govori da je taj korak nelegitiman i nezakonit. To je principijelan stav koji ima ne samo pravne već i moralne temelje, rekao je Erdogan
Vidi originalni članak

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u utorak je ponovio stajalište Turske da Ankara podržava teritorijalni integritet Ukrajine i odbacuje rusko pripajanje Krima 2014. godine, javlja državna agencija Anadolu.

Erdogan je u videoporuci Drugom samitu Krimske platforme u Kijevu rekao da se Krim mora vratiti Ukrajini. 

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA Zelenski: Vratit ćemo kontrolu nad poluotokom Krimom; Macron: Ne smijemo biti slabi!

- Vraćanje Krima Ukrajini, čiji je neodvojivi dio, suštinska je potreba sa aspekta međunarodnog prava - rekao je Erdogan. 
Erdogan je rekao da će Ankara nastaviti podupirati Krimsku platformu, koja je uspostavljena kako bi se pitanje Krima riješilo mirnim putem. 

- Turska ne priznaje aneksiju Krima i od prvog dana otvoreno govori da je taj korak nelegitiman i nezakonit. To je principijelan stav koji ima ne samo pravne već i moralne temelje - ponovio je Erdogan.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

 

Idi na 24sata

Komentari 88

  • Derim. 24.08.2022.

    Ljudi moji pogledajte ratove Turaka-samo na čanakalama koliko su saveznici polomili zube-koji su ogromni ratni pohodi bili i nisu uspijeli-dakle odbijen jedan veliki napad zapadnih saveznika-a onda se ujednjuje malte ne pola svjetskih sila od Australije do Engleske -moreuz kod turske se bio zacrnio od najezde brodova,svih ujedinjenih sila-U pomoć Turcima je dosao samo jedan Njeački strateg koji je namjestao situaciju okupatorima-al su ga kad su već iznemogli skuzili da izdaje Tursku-smaknuli su ga i izvojevali pobjedu koju povijest nigdje ne spominje-i taj nalet ogromnih snaga je potučen do nogu-Turska je svjetska sila-a da ne govorimo koliko je Turska imala ulogu u razvoju moderne Evrope-samo zapad to jednostavno pod tepih gura!Žalosno što prava povijest nije svima dostupna!!

  • vilim1234 24.08.2022.

    pitao bi Erdogana sto misli o Armencima,Asircima ,Kurdima

  • FranjoC54 24.08.2022.

    bravo za erdogana

Komentiraj...
Vidi sve komentare