To je to što me zanima!

Erdogan udao kćer: Na slavlju 6000 gostiju, Davutoglu kum

Vjenčanje kćeri turskog predsjednika Recepa Tayipa Erdogana, Sumeyye, i njezina izabranika Selcuka Bayraktara proslavljeno je u subotu u Istanbulu
Vidi originalni članak

Vjenčanje kćeri turskog predsjednika Recepa Tayipa Erdogana, Sumeyye, i njezina izabranika Selcuka Bayraktara proslavljeno je u subotu u Istanbulu pod strogim mjerama sigurnosti. 

Oko 6.000 gostiju pozvano je na vjenčanje, navode turski mediji, koji su objavili fotografiju Sumeyye (30), s kosom pokrivenom islamskim velom, kako sjedi u automobilu predviđenom za mladenku.

Predsjednik Erdogan i njegova supruga Emine imaju dva sina, Buraka, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, i Bilala, te dvije kćeri, Esru i Sumeyye.

Ceremoniji su nazočili i neki strani lideri, poput onih iz Katara i Pakistana.

Kum predsjednikove kćeri na vjenčanju bio je premijer u odlasku Ahmet Davutoglu, dok je šef glavnog stožera turske vojske, general Hulusi Akar, bio kum mladoženje, koji je sin industrijalca i u vojnom je biznisu.      

Davutoglu je prošloga tjedna, nakon razmimoilaženja s Erdoganom, najmoćnijim čovjekom Turske, najavio povlačenje s dužnosti premijera kao i predsjednika vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP) . 

Njegovo sudjelovanje na vjenčanju čini se da je usmjereno na pobijanje glasina o ozbiljnom razmimoilaženju s turskim predsjednikom. Vladajuća stranka trebala bi 22. svibnja održati stranačku konferenciju na kojoj će odlučiti o tome tko će zamijeniti Davutoglua na mjestu premijera i čelnika stranke.

Više prometnica bilo je zatvoreno zbog vjenčanja, a brojne barijere postavljene su u širem krugu dvorane Kucukcekmece, na europskoj obali Istanbula, u kojoj se odvijalo vjenčanje.  

Sumeyye Erdogan diplomirala je na London School of Economics, bila savjetnik vladajuće stranke za vanjsku politiku u vrijeme kada je njezin otac bio premijer, ali je napustila to mjesto nakon što je Erdogan 2014. postao predsjednik države. Sada je potpredsjednica proislamske skupine za zaštitu prava žena, Udruge za žene i demokraciju.

Njezin izabranik studirao je na Tehničkom sveučilištu u Istanbulu, a doktorirao je na Tehnološkom institutu Georgia u Sjedinjenim Državama. Zadužen je za tehnologiju u obiteljskoj tvrtki Baykar Makina, koja proizvodi dronove i sudjeluje u više projekata razvoja obrambenih sustava u Turskoj.    

Idi na 24sata

Komentari 57

  • sceletroy 16.05.2016.

    i kurdi su prolavili vjenčanje ispalivši SA-7 na bell AH-1 supercobru, koje više nema.

  • Kor - Jan - Dar 16.05.2016.

    Nije to ništa!! Sirotinja skoro,, u usporedbi sa svadbama u Hercegovini naprimjer. Na svadbi Ređine kčeri bilo je daklem 6000 ljudi. Ak računamo da Istambul ima 14000000 stanovnika, ispada da je na svadbi bio tek svaki 3333 Stambolac, a ak se zna da Turska ima oko 75000000 ljudi onda je brojka još jadnija. Tek svaki 12500 Turčin je bio na svadbi. Sa druge strane, npr svadba iz 2013, svadba Marka Kovačevića i Josipe Šarac u Tomislavgradu (Duvnu), 1000 uzvanika. Mladženja je po mladu helikopterom došal. Gostiju je bilo osim iz naravno Tomislavgrada i iz drugih BiH djelova, Crne Gore i RH. Ak računamo da Tomislavgrad ima oko 30000 stanovnika, ispada da je na svadbi bil svaki 30 stanovnik. A ak računamo broj stanovnika RH, BiH i Crne Gore 4200000+4600000+600000,, što je sve skupa 9400000 duša,, ondak ispada da i tu Turke Hercegovina šije, jer ispada da je uzvanik bio svaki 9400ti BiH-ovac, Hrvat i Crnogorac. A ni to bila jedina takva svadba u Hercegovini.

  • Zorba 16.05.2016.

    Bija je pozva i karamarka no bija je sprijecen s INOM. A ca ga ne bi zva kad je bija turski skup slavljenika

Komentiraj...
Vidi sve komentare