To je to što me zanima!

Estonski političar: Trump treba dobiti Nobelovu nagradu za mir

Jaak Madison, član Konzervativne narodne stranke Estonije, kao i Europskog parlamenta, objasnio je u ponedjeljak da je Trump prvi predsjednik u 30 godina koji za svoga mandata nije započeo nijedan rat
Vidi originalni članak

Bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa desničarski populistički zastupnik iz Estonije nominirao je za Nobelovu nagradu za mir.

Jaak Madison, član Konzervativne narodne stranke Estonije, kao i Europskog parlamenta, objasnio je u ponedjeljak da je Trump prvi predsjednik u 30 godina koji za svoga mandata nije započeo nijedan rat.

ZADNJI DAN NOMINACIJA Za Nobela nominirani Navaljni, Thunberg i Black Lives Matter

"Također, pod njegovim vodstvom, dogovoreno je nekoliko mirovnih sporazuma na Bliskom istoku, što je pridonijelo miru i stabilnosti u regiji", napisao je Madison u objavi na Facebooku.

Za istu nagradu je nominirana i bjeloruska oporbena čelnica Svetlana Tihanovska, prenosi novinska agencija BNS, citirajući izvore.

HTIO DA RADE NA IZBORIMA Trump pred suđenje za opoziv u Senatu ostao bez pet odvjetnika

Rečeno je da je nju nominirao litavski predsjednik Gitanas Nauseda, iako je njegov glasnogovornik odbio komentirati napise.

Nominacije za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir prihvaćale su se do kraja siječnja. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • darko122 01.02.2021.

    Tramp je prijetio , pritiskao, sankcionirao sve za korist USA, ali ni jedan rat nije počeo, nikoga lažno nije optužio. Zbog njega nije ubijen ni jedan predsjednik ni jedne države, niti su vršeni direktni prijenosi egzekucija. Vratio je proizvodnju u USA, zaposlio mnoštvo Amera, natjerao EU da kupuje njihove proizvode, Kinu pritisnuo da milijarde potroši u Americi, gurnuo LNG terminal RH i smanjio ruski monopol u EU, pomogao dovući plinovod u EU iz Azerbeđana i sve bez rata, treba mu dati Nobela.

  • universe 01.02.2021.

    Zadnjih 30 godina su svi ostali predsjednici imali dva mandata. Trump je već u prvom mandatu bio blizu nuklearnog rata kad je prije 3 godine htio poslati brodove i avione prema Sj. Koreji. Kim mu je zaprijetio da će raketama gađati Kaliforniju ako nešto pokuša pa se Trump odmah povukao u mišju rupu. Toliko je miroljubiv da poslao svoju rulju u ubilački pohod prema Kongresu.

  • Dr.kam 01.02.2021.

    Kakav li je tek taj šupak kad hvali Trampa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare