To je to što me zanima!

EU ima plan za izbjeglice, u Hrvatsku ušlo 115.871 ljudi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Juncker, Merkel i Hollande dogovorili su plan kojim planiraju zaustaviti priljev izbjeglica u Europu. U Turskoj se gradi šest kampova za prihvat dva milijuna ljudi
Vidi originalni članak

Turski predsjednik Tayyip Erdogan u ponedjeljak bi se trebao sastati s Jean-Claudeom Junckerom. Kako su objavili njemački mediji Europska komisija i Turska dogovorile su plan kojim bi trebale zaustaviti priljev izbjeglica u Europu.

Plan uključuje bolju kontrolu granice Turske i Grčke, a službe tih dviju zemalja trebale bi zajedno kontrolirati obalu i istočni dio Egejskog mora te sve izbjeglice koje dođu do Grčke vraćati u Tursku. U Turskoj pak planiraju izgraditi kampove za prihvat dva milijuna izbjeglica.

Ostale članice EU prema tom planu trebale bi međusobno rasporediti i smjestiti još pola milijuna izbjeglica.

Plan su navodno prošlog tjedna dogovorili Jean-Claude Juncker, Angela Merkel i Francois Hollande.

U Hrvatsku ušlo 115.871 izbjeglica

Od ponoći do 15 sati u Republiku Hrvatsku je ušlo 4100 izbjeglica i trenutno se u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu nalazi 2153 ljudi. I dalje se očekuje priljev s područja Republike Srbije, a od početka krize na područje Hrvatske ušlo je 115.871 izbjeglica.

U ponedjeljak u 16 sati za sav promet otovoreni su granični prijelazi Principovac i Principovac II.

POGLEDAJTE VIDEO: Vojska u Baranjskom Petrovom Selu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

HŽ normalizirao promet

Željeznički promet međunarodnih i pograničnih vlakova na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Srbijom od nedjelje se normalizirao, objavile su Hrvatske željeznice.

Uslijed izvanredne situacije vezane uz prihvat izbjeglica i dalje je na snazi obustava prometa međunarodnih i pograničnih vlakova na graničnim prijelazima s Mađarskom.

Idi na 24sata

Komentari 112

  • pengvin 05.10.2015.

    georgiaaaa velika humanistice gdjeeee si? nema te u komentarima da braniš ovu bagru?

  • Mthesecond 05.10.2015.

    Non stop se spominje da je u Hrvatsku ušlo toliko i toliko izbjeglica i ta brojka je u stalnom porastu,i sad ispada da su ti isti izbjeglice trajno nastanjeni kod nas,nitko da navede,nitko da reče koliko ih je napustilo zemlju,a koliko ih ostaje tu...Ispada da su svih tih 114.000 još uvijek tu...Brojka koji plaši ako se ne navedu izlazne brojke :))

  • djetelinaprestani 05.10.2015.

    POGLEDAJTE I ZAKLJUCITE https://www.youtube.com/watch?v=qZ-QX8LuKHA

Komentiraj...
Vidi sve komentare