To je to što me zanima!

EU komisija Hrvatskoj prijeti Europskim sudom pravde!

Hrvatska ima dva mjeseca da se očituje na optužbu Europske komisije da Hrvatska pošta posluje neusklađeno s Direktivom o poštanskim uslugama
Vidi originalni članak

Europska komisija službeno je opomenula Hrvatsku i zaprijetila da će je prijaviti Europskom sudu pravde zbog kršenja Direktive o poštanskim uslugama, ekskluzivno doznaje Večernji list u Bruxellesu. 

Službena opomena prvi je korak u postupku zbog povrede prava Unije. Poznatiji u žargonu EU pod engleskim nazivom "infringement", to je postupak koji Komisija redovito pokreće protiv država članica za koje istragom utvrdi da krše europske propise, no za Hrvatsku je to novost jer se, iz javno dostupnih podataka, dosad nije znalo ni za jednu istragu protiv Hrvatske koja bi ušla u fazu formalnog postupka. 

Istraga zbog kršenja poštanske direktive u tom je smislu prva, a Večernji list otkrio je o čemu se radi iako je u ovoj fazi postupak još tajan.

Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 3

  • perijeleti 22.04.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare