To je to što me zanima!

EU: Mađari, ako ne pomognete izbjeglicama, nema više novca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Snimke mađarske policije koja na izbjeglice kraj netom podignute granične ograde baca suzavac i koristi vodene topove naišle su na oštre reakcije Europske unije
Vidi originalni članak

Snimke mađarske policije koja na izbjeglice kraj netom podignute granične ograde baca suzavac i koristi vodene topove naišle su na oštre reakcije diljem Europske unije. Da je tako, svjedoče i izjave dužnosnika njemačke vlade:

- Zemlje koje ne dijele europske vrijednosti ljudske empatije i solidarnosti ne mogu računati na to da će dobiti novac od Europske unije - upozorio je njemački ministar gospodarstva Sigmar Gabriel u intervjuu za Bild .

Na sličan način Mađarskoj je zaprijetio i njemački ministar unutrašnjih poslova Thomas de Maiziere, a Gabriel je dodao:

- Dok Njemačka otvara svoje sportske dvorane, vojarne i domove za izbjeglice , druge zemlje postavljaju žičanu ogradu i zatvaraju ulaze.

POGLEDAJTE VIDEO: Mađarska graniča s žičanom ogradom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

To se prvenstveno odnosi na Mađarsku koja je, inače, u petak počela postavljati ogradu i na kopnenoj granici s Hrvatskom, na području Baranje.

- Europa je zajednica vrijednosti koje se temelje na suosjećanju i solidarnosti. Oni koji ne dijele takve vrijednosti ne mogu računati na naš novac...Nastavi li se ovako Europa je u opasnosti, više nego što je bila zbog financijske krize ili grčke krize - zaključio je Gabriel.

Idi na 24sata

Komentari 227

  • SasaStanic 20.09.2015.

    madjari su poznati barbari od pamtivjeka

  • zvone02 18.09.2015.

    Nijemci nisu na tom nivou da shvate kako su ih u prošlom stoljeću dva puta uvukli u rat, dva puta ih uništili i opljačkali. sada su izloženi drugoj vrsti agresije a oni mlate praznu slamu. ne može Njemačka sama živjeti jer se njena moć zasniva na izvozu roba vrijednosti tisuće milijardi dolara. A.Merkel je zaboravila da je izjavila kako nije moguća integracija u njemačko društvo onih koji su došli npr iz Turske i tamo osnovali svoje kolonije, neki nisu ni jezik naučili a bivši kancelar Kohl ih je osamdesetih htio deportirati. Sudionici su sramotnog zločinačkog pothvata stvaranja kaosa u Ukrajini na osnovu kvazi ideala i guranje Ukrajinaca u bratoubilački rat protiv Rusije koju nitko do sada nije dobio na bojnom polju pa čak ni kad su im uvalili zločinački komunizam. Isto su ponovili u Siriji a prije toga u Libiji. EU je tvorevina stvorena da bi desetine tisuća parazita trošilo 1000 milijardi € novca koji nisu zaradili. Koji je njihov višak rada? Nema ga već njihovo postojanje je samo sebi svrha. Tursku su huškali, slali oružje, bande i teroriste da ubijaju sirijski narod. Židovi drže okupiranu Golansku visoravan sirijski državni teritorij i već su bili izloženi ratnoj agresiji od strane Izraela. Tu je i palestinsko pitanje. Libanon itd itd. Gdje im je tzv jedina sirijska vlada koju oni priznaju da riješi probleme? Ubili su Gadafija da bi pljačkali njihove prirodne resurse dok se plemana obračunavaju međusobno. I sada, eeeeeeeeeeeeeeeee mi došli!!!

  • user_442864 18.09.2015.

    to sto je Madjarska uradila pametno pa sta su hrvati zatvorili mostove granice pa pustajte te ljude ako mislite da madjarska gresihrvatska je priv dan pukla sa migrantima ne treba nikoga dirati neka rade svi kako hoce!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare