To je to što me zanima!

'Za pristupanje EU morate još nekoliko prepreka svladati'

Fuele je rekao i da neće proći puno vremena prije nego postane nova članica ako Hrvatska postigne potrebne rezultate. Sastao se s predsjednikom Ivom Josipovićem
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović i EU povjerenik za proširenje složili su se kako je Hrvatska u samoj završnici pristupnih pregovora, ali mora svladati još samo nekoliko prepreka. Josipović je istaknuo kako bi javnost trebala znati da su potrebni dodatni napori u reformama pravosuđa, u suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u vezi 'topničkih dnevnika' i u pregovorima o tržišnom natjecanju. Predsjednik je uvjeren kako hrvatska javnost ima povjerenja u napore nakon kojih bi Hrvatska trebala potpisati pristupni sporazum. Fuele je pak rekao kako se mnogo napravilo u zadnjih nekoliko godina. S Josipovićem je razgovarao o tome kako osigurati da nedavno izvješće o napretku bude i posljednje kako bi Hrvatska potpisala pristupni sporazum. Fuele će se sastati još s premijerkom Kosor i ministrom vanjskih poslova i europskih integracija, Gordanom Jandrokovićem.

Srbija će 2011. postati kandidat za EU?

Fuele je izjavio kako je realno za očekivati kako će Srbija do kraja 2011. godine dobiti status kandidata za članstvo EU. Istaknuo je kako će to ovisiti o kvaliteti dogovora koje će dati Srbija u Upitniku. Komisija u drugoj polovici 2011. godine namjerava dati svoje mišljenje o kandidaturi Srbije. Fuele kaže kako ne može ništa obećati jer će sve ovisiti o odgovorima Srbije, piše Blic.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • user_61227 25.11.2010.

    kanimo se ćorava posla!

  • mandzukic100 25.11.2010.

    eu je neizbjezna buducnost i zato je bolje sto prije to dovesti do kraja.pitanje je medjutim sto ce nam to donijeti.nekima ce biti dobro a neki ce potonut.no zar nije i sad tako.ostaje samo nada da ce u eu potonuti lopovi a da ce posten i vrijedan covjek isplivat.vrijeme ce pokazati.jedno je sigurno:radniku ne moze biti gore nego je sad

  • Sandra_VU 25.11.2010.

    Od kako postojimo, ili smo u monarhijama ili u federacijama... Sad kad smo konačno samo svoji, žele nas opet ugurati negdje gdje će nas drugi iskorištavati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare