To je to što me zanima!

EU pozvao Google i YouTube: Sad je vrijeme da zabranite objavu ruske ratne propagande

Sloboda izražavanja ne pokriva ratnu propagandu. Predugo je sadržaj iz Russia Todaya i drugih ruskih državnih medija bio pojačan algoritmima i predložen kao 'preporučeni sadržaj' ljudima koji to n traže, stoji u objavi...
Vidi originalni članak

Alphabet Inc i YouTube trebali bi zabraniti korisnike koji potiču ratnu propagandu kao dio mjera za zaustavljanje dezinformacija nakon ruske invazije na Ukrajinu, rekao je u nedjelju povjerenik EU-a za unutarnje tržište Thierry Breton izvršnim direktorima dviju tvrtki.

RASTU TENZIJE Lukašenkov referendum odobrio nuklearno oružje u Bjelorusiji: Ako zapad krene, zovem Putina!

Alphabetov Google u subotu je zabranio ruskoj državnoj medijskoj kući RT i drugim kanalima da primaju novac za reklame na njihovim web stranicama, u aplikacijama i YouTube videozapisima, slično potezu Facebooka nakon invazije na Ukrajinu.

U videopozivu s izvršnim direktorom Alphabeta Sundarom Pichaijem i izvršnom direktoricom YouTubea Susan Wojcicki, Breton je rekao da bi dvije tvrtke trebale ići dalje.

NOVE MJERE HNB uveo dvodnevni moratorij Sberbanku: Građani će dnevno moći raspolagati sa 7280 kuna

- Sloboda izražavanja ne pokriva ratnu propagandu. Predugo je sadržaj iz Russia Todaya i drugih ruskih državnih medija bio pojačan algoritmima i predložen kao 'preporučeni sadržaj' ljudima koji to nikada nisu tražili -  rekao je Breton u priopćenju.

POTVRDIO PREDSJEDNIK: Švicarska izlazi iz neutralnosti: Sankcije Rusiji veoma moguće

- Ratna propaganda nikada ne bi trebala biti preporučeni sadržaj. štoviše, uopće joj ne bi trebalo biti mjesta na internetskim platformama. Računam da će tehnološka industrija poduzeti hitne i učinkovite mjere za suzbijanje dezinformacija - rekao je.

U videopozivu je sudjelovala i potpredsjednica Europske komisije Vera Jourova.

REAKCIJA NA EUROPSKU ZABRANU Ruski Aeroflot obustavio je sve planirane letove prema Europi

Google je rekao da je već poduzeo korake bez presedana kako bi zaustavio dezinformacije o Ukrajini.

- Kao što smo rekli povjerenicima, naši timovi nastavljaju pratiti situaciju 24 sata dnevno i spremni su poduzeti daljnje mjere - rekao je glasnogovornik Googlea.

Međutim, zabrana računa koji promiču ratnu propagandu mogla bi biti problematična zbog poteškoća u definiranju što čini propagandu i iz čije perspektive.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • prokurator 28.02.2022.

    postoji li neko logično objašnjenje, odakle je danas ispuzala ova masa rusofila, sa nickovima koje prije nekako nisam viđao?

  • MarijanGrdašić 28.02.2022.

    Zašto samo Rusku ratnu propagandu tu je i Američka agresija na Siriju i još nekoliko intervencija u svijetu??? Slažem se da su Anglosaksonci gori od Rusije. Zašto osuđivati samo i isključivo JEDAN RAT kada već više godina bukte američki ratovi u svijetu i nikom ništa.

  • davorstulic 28.02.2022.

    A što se bojite ako je to samo laž i propaganda?

Komentiraj...
Vidi sve komentare