To je to što me zanima!

EU skinula SAD s covid liste sigurnih zemalja za putovanje

Izrael, Kosovo, Libanon, Crna Gora i Sjeverna Makedonija su također skinute s liste. Cilj joj je da se usklade pravila za putovanja u EU, iako ne obvezuje članice koje slobodno vode svoju graničnu politiku
Vidi originalni članak

Članice EU-a dogovorile su se u ponedjeljak da se SAD skine s covid liste sigurnih zemalja, što znači da će putnici iz SAD-a i još pet država prolaziti strože granične kontrole, poput testova na koronavirus i karantene.

Izrael, Kosovo, Libanon, Crna Gora i Sjeverna Makedonija su također skinute s liste. Cilj joj je da se usklade pravila za putovanja u EU, iako ne obvezuje članice koje slobodno vode svoju graničnu politiku.

DELTA SIJE SMRT WHO predviđa 236.000 mrtvih od korone u sljedeća 3 mjeseca

Neke zemlje, kao što su Njemačka i Belgija, već su označile SAD crvenom bojom i traže testiranje i karantenu, a susjedne Francuska i Nizozemska smatraju SAD sigurnom zemljom.

Lista se temelji na epidemiološkoj situaciju u svakoj zemlji, ali je reciprocitet također jedan od čimbenika.

Prosječni dnevni broj novozaraženih u SAD-u narastao je na 450 na milijun stanovnika prema manje od 40 sredinom lipnja. Podaci za Izrael, Kosovo i Crnu Goru su još gori.

Na europskoj zelenoj listi sada je 17 zemalja, uključujući Kanadu, Japan i Novi Zeland.

NASTAVA U VRIJEME COVIDA WHO i UNICEF protiv zatvaranja škola zbog pandemije: Imalo bi kafastrofalan učinak na učenike

EU i dalje dopušta ulazak većini cijepljenih putnika, iako se periodično mogu uvesti testovi i karantena, ovisno u koju se članicu Unije putuje. 

Unatoč pozivima EU-a, Washington ne dopušta europskim putnicima slobodan ulazak u zemlju. Unija je podijeljena na one kojima smeta to što nema reciprociteta i onih ovisnih o turizmu koji ne žele uvesti ograničenja američkim putnicima.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • NonGMOwomen 30.08.2021.

    Pa negdje treba poceti sa zatvaranjem...a i trebaju im prazni avioni za putnike namjernike iz Afganistana.

  • gonisee 30.08.2021.

    Danas je malo jača propaganda.

  • 30.08.2021.

    Odvjetnik je istaknuo kako u Sjedinjenim Državama postoji ukupno 12 sustava koji prate nuspojave na cjepiva. Ljudi imaju pristup samo jednom od ovih sustava: VAERS. Harvardsko je istraživanje pokazalo da se tamo prijavljuje samo jedan do deset posto svih štetnih učinaka, rekao je Renz u emisiji Stew Peters.O ljudima koji su postavljali politiku korone rekao je: "Ovo su lopovi koji pripadaju zatvoru. Jedva čekam vidjeti Faucija u zatvorskom odijelu. Ovaj čovjek je kopile. "“Znaš što se događa. Ovo što se ovdje događa je nezakonito. Ovo je zločinačka zavjera. Ubijaju bebe, ubijaju sve ”, povikao je Renz, objašnjavajući da je 80 posto cijepljenih trudnica pobacilo u prvom tromjesečju."Ovo je namjerno ubojstvo, ako mene pitate", odgovorio je voditelj Stew Peters.Odvjetnik je također rekao da ima fotografije pacijenata s koronom koji su zanemareni. “Ubijaju ih jer bolnice ne brinu o tim ljudima. Ostavljaš ih tamo da umru. I ne smijete pogledati jer kažu da ste na odjelu Corona i da ne smiju primati posjetitelje. ”Dodao je da neki pacijenti ponekad ostanu bez hrane danima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare