To je to što me zanima!

EU želi nove sankcije za Rusiju

Novi paket sankcija uključuje dodavanje još 1300 fizičkih i pravnih osoba na popis sankcioniranih, opsežnu zabranu uvoza, čime će Rusija ostati bez prihoda od 7 milijardi eura, zabranu izvoza više ključnih tehnologija u Rusiju
Vidi originalni članak

Europska komisija je u srijedu predložila novi, osmi paket sankcija protiv Rusije, koji uključuje više zabrana za uvoz i izvoz, proširenje popisa sankcioniranih fizičkih i pravnih osoba, zabranu građanima EU-a da sjede u upravnim odborima ruskih državnih poduzeća i ograničenje cijene ruske nafte za treće zemlje.

“Prošli tjedan Rusija je pojačala eskalaciju rata u Ukrajini na novu razinu. Lažni referendumi organizirani na teritorijama koje su okupirali, nezakoniti su pokušaj otimanja zemlje i nasilnog mijenjanja međunarodnih granica i mi ne prihvaćamo te lažne referendume”, izjavila je predsjednica Komisije Ursula von der Leyen.

KRŠE POVELJU UN-A Von der Leyen: Nećemo priznati pokušaj Rusije da ozakoni svoju nezakonitu i brutalnu okupaciju

“Odlučni smo natjerati Kremlj da plati za ovu daljnju eskalaciju”, dodala je.

Novi paket sankcija uključuje dodavanje još 1300 fizičkih i pravnih osoba na popis sankcioniranih, opsežnu zabranu uvoza, čime će Rusija ostati bez prihoda od 7 milijardi eura, zabranu izvoza više ključnih tehnologija u Rusiju, ograničenje cijena nafte za treće zemlje, rekla je von der Leyen.

Predlaže se da državljani EU-a više ne mogu biti u upravnim odborima ruskih državnih poduzeća, što, između ostaloga, znači da bivši njemački kancelar Gerhard Schroeder neće više moći biti u upravnom odboru ruskog naftnog koncerna Rosneft i u nadzornom odboru Gazproma.

Schroeder je od odlaska s dužnosti njemačkog kancelara bio na nekoliko visokih pozicija u ruskim poduzećima.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Miške 29.09.2022.

    Vražja je to mini ženska. Samo o sankcijama

  • 28.09.2022.

    Ova rospija je dokaz kako lose utjece apstinencija

  • 28.09.2022.

    ae lyndice sjeverni tok1 najveća sankcija...lediće se ove zime cila eu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare