To je to što me zanima!

Petrov: Naš uvjet za suradnju je provedba paketa reformi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Teško mi je sakriti radost nakon prvih rezultata. Ipak, nisam ni malo iznenađen. Čvrsto sam vam vjerovao, baš koliko ste i vi nama - napisao je Božo Petrov
Vidi originalni članak

Članovi Mosta nezavisnih lista pod vodstvom Bože Petrova prve rezultate koje im u u Saboru daju čak 19 mjesta dočekali su s velikom euforijom.

- Teško mi je sakriti radost nakon prvih rezultata. Ipak, nisam ni malo iznenađen . Čvrsto sam vam vjerovao, baš koliko ste i vi nama! - napisao je Božo Petrov na Facebooku nakon objave izlaznih anketa.

Nakon objave prvih rezultata iz DIP-a Petrov se obratio javnosti:

POGLEDAJTE VIDEO: Petrov se obratio javnosti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Izašli ste samo radi nade da će vaš glas biti glas za jednu ljepšu uređeniju Hrvatsku. Zemlju u kojoj nećete morati bojati onoga što bi se moglo dogoditi sutra. I vi imate pravo tražiti da se oni koji ste birali odreknu politikanstva da se podrede javnom interesu. Dali smo riječ , a onda bi to trebali značiti odgovornost. Neminovno će biti potrebno donijeti bolne odluke . Bitno je baviti se javnim i zaboraviti privatno. Danas imamo jedinstvenu priliku za to. Nade i očekivanja ljudi položene u nas mi ne smijemo izdati. Prema svakom od nas neka građani budu oštri i neka mu ne daju mir ako pokuša izigrati ono do čega je danas držao - poručio je Petrov.

Grgur Žučko/PIXSELL

Petrov je dodao kako će pristupiti svima koji su voljni pregovarati i vidjeti što nude. Rekao je kako ga još nitko od čelnika velikih stranaka nije zvao. Izrazio je uvjerenje i kako članovi Mosta neće izigrati izjavu o neulasku u koaliciju s HDZ-om ili SDP-om:

- Ne mogu vjerovati da bi bilo tko od nas bio spreman izdati naše ljude i ono što je do danas tvrdio - naglasio je Petrov.

I Drago Prgomet koji je bio kandidat mosta u I. izbornoj jedinici obratio se javnosti poručivši da je pobjednik ovih izbora upravo Most:

- Rezultati su vrlo jasni, Most je pobjednik ovih izbora . Želimo preuzeti odgovornost za budućnost ove zemlje. Mi želimo ozbiljne promjene u ovom društvu. Ne želim spekulirati o bilo čemu. Onaj tko želi razgovarati s nama može razgovarati o načelima promjena - rekao je Prgomet ne odgovorivši konkretno na pitanje je li istina da su ga zvali iz HDZ-a i nudili mu poziciju šefa Sabora.

Dodao je kako su spremni preuzeti odgovornost za vođenje zemlje i za provođenje reformi i promjena pa makar ih to koštalo nestanka s političke scene. Prgomet kaže i kako mu je dosad na mobitel stiglo "700 poruka":

- Nisam ih stigao sve pročitati - rekao je Prgomet.

Stipe Petrina izrazio je nadu da će Hrvatska zaploviti boljim vodama:

- Ja ne bih koalirao ni sa HDZ-om ni SDP-om. Zalagat ću se da saborski zatsupnici imaju plaću onoliku koliku su imali kad su ušli u Sabor - rekao je Stipe Petrina, kandidat Mosta u 9. izbornoj jedinici dodavši da ne bi prihvatio ministarsku poziciju jer je za to prestar.

POGLEDAJTE VIDEO: Euforija u stožeru Most-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Most, most - čulo se skandiranje u zagrebačkom restoranu RougeMarin u kojem oni dočekuju izborne rezultate.

Sada je jasno da će Most vjerojatno biti tražen koalicijski partner i za desnicu i za ljevicu no Most je i kod javnog bilježnika ovjerio obećanje da neće koalirati ni sa HDZ-ovom ni sa SDP-ovom koalicijom.

-  Moram reći da je ovaj rezultat pomalo neočekivan, računali smo na 9 do 12 mandata. Pričekat ćemo službene rezultate - rekao je Ivan Lovrinović iz Mosta. Dodao je kako je sada jasno da bez Mosta u Hrvatskoj više nitko neće moći ništa odlučivati. Na pitanje kome su ideološki bliži, SDP-u ili HDZ-u, Lovrinović je rekao:

. HDZ i SDP su za nas ista stranka tj. dvije frakcije iste stranke. Ne želimo trgovati, ono što je Petrov potpisao tu je sve jasno. O svemu ćemo razgovarati sutra - rekao je Lovrinović.

Ivan Kovačić iz Mosta opovrgnuo je napise nekih medija da je HDZ njihovom Dragi Prgometu ponudio mjesto predsjednika Sabora.

U Mostu su već počeli računati mogu li osvojiti još pokoji mandat pogotovo u 6. izbornoj jedinici. Stožerom se prolomila i pjesma:

- Ovaj most lijep je baš, volimo ga on je naš!

Idi na 24sata

Komentari 294

  • Jackal1 09.11.2015.

    Ja sam dao glas HDZu samo da se makne više taj milanović.Nisam nimalo zdovoljan karamarkom.Rado bi da taj Petrov bude premijer. Jer onaj više dana jenog nesmije biti premijer,to bi bila propast.I neka odu svi ti,maras ,bauk hajdaš i ti nesposobni likovi.

  • tomekk 09.11.2015.

    Bože pokaži da si čovjek koji ne broji krvna zrnca već da si čovjek koji želi boljitak svim svojim državljanima

  • lenkasen 09.11.2015.

    BOŽOOO! Kapa dolje, samo hrabro naprijed i nemoj nas izdati jer si možda naša zadnja nada...

Komentiraj...
Vidi sve komentare