To je to što me zanima!

Europska agencija za lijekove šalje inspekciju u tvornice za proizvodnju Sputnika V u Rusiji

Europska agencija za lijekove (EMA) planira posjetiti tvornicu u Rusiji u kojoj se proizvodi cjepivo protiv covida-19 Sputnik V kako bi procijenila može li ono biti odobreno za korištenje u Europskoj uniji
Vidi originalni članak

"Trenutačno planiramo inspekcije u tvornici i na lokacijama za klinička ispitivanja u Rusiji", rekla je u utorak direktorica Europske agencije za lijekove (EMA) Emer Cooke.

"Koristim ovu prigodu da ponovno naglasim da smo predani primjenjivanju istih standarda i nadzora u toj provjeri kao i u bilo kojoj drugoj znanstvenoj procjeni", kazala je.

Ruski ministar zdravlja Mihail Muraško rekao je u ponedjeljak da će se posjet dogoditi 10. travnja, izvijestio je Reuters.

PRODULJENJE MJERA DO 18. TRAVNJA Merkel postrožila mjere, hoće li Hrvati doma za Uskrs?: 'Stanje je ozbiljno, ne idite sad nigdje'

EMA trenutačno provodi postupnu ocjenu dokumentacije za Sputnik V, zajedno s cjepivima koja razvijaju CureVac i Novavax.

Mađarska, iako članica Europske unije, odobrila je Sputnjik V i prije EMA-e.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • slomigreed 24.03.2021.

    sretan eujcima im 10. travanj u Moskvi.

  • Habsburška Nizozemska 23.03.2021.

    Nikada neće dopustiti rusko cijepivo i tražiti će dlaku u jajetu dok ne pronađu problem. Bitno da je AZ bućkuriš je proglaše sigurnim u 72 sata, lobisti su se za to pobrinuli.

  • cjepivonepostoji 23.03.2021.

    U Rusiju moraju inspektori? A kaj su radili inspektori u AstraZenica-i? Kaj su tam spavali? Toliko nuspojava i nikome ništa? Fore za malu djecu! Neka ih Putin pošalje natrag u Brisel u središnjicu masonijerstva!

Komentiraj...
Vidi sve komentare