To je to što me zanima!

Europska komisija BiH: Želite u Uniju? Ok, sredite korupciju i probleme s migrantima

Bosna i Hercegovina mora ispuniti nekoliko kriterija kako bi postala članica Europske unije. Prioritetnim se smatra usvajanje izmjena i dopuna Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću, kao i usvojiti zakon o sprječavanju sukoba interesa.
Vidi originalni članak

Bosna i Hercegovina dobila je kriterije koje mora ispuniti ako želi postati članicom Europske unije.

Kako javlja Klix.ba, u preporuci Europske komisije stoje kriteriji, a svi se tiču reforme sudstva i zaustavljanja korupcije u toj zemlji. Prioritetnim se smatra usvajanje izmjena i dopuna Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću, kao i usvojiti zakon o sprječavanju sukoba interesa.

TRENUTNA SITUACIJA Bivši povjerenik za proširenje: C. Gora jedina spremna za EU

Od Bosne i Hercegovine očekuje se i da poduzme korake za jačanje prevencije i borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala te da unaprijedi rad na osiguravanju koordinacije na svim razinama, posebno kad je riječ o upravljanju granicom i migracijama.

BEĆIROVIĆ NAJVEĆE IZNENAĐENJE Izbori u BiH donijeli simbolične promjene vrha, ne i novu vlast

Osim toga, susjedi će morati osigurati funkcionalni sustav azila te zabranu torture, posebno uspostavom nacionalnog preventivnog mehanizma protiv mučenja i zlostavljanja.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • liebeDe 16.10.2022.

    Ja mislim da je realno da BiH izvuce sto vise para iz fondova sa pricom o EU.Realno je da nikad nece uci jer Hr,Madjari i ostala bratija ce postaviti nemoguce uslove.Zato samo pare izvlaciti a pustit "prijatelje"da svoje vlazne snove sanjaju sto je moguce vise da ce jednog dana doci do postavljanja uslova

  • BROKRO 16.10.2022.

    Madarska Hrvatska Bugarska Rumunija sta mislite od ovih zemalja dali ima od neke od njih Korupcije itd a sve su clanice EU

  • 13.10.2022.

    Ajde se vise odjebi od mene ! CIME je krseno pravilo da brises ? Ili brises jer si poslusnik HDZa? Makni se od mene dok ti nisam opalio tuzbu ! - One iste migrante koje im je EU istresla u dvoriste ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare