To je to što me zanima!

Europski sud odbio je zahtjev Hrvatske o slučaju Madine (6): Poginula u naletu vlaka 2017.

Europski sud utvrdio je u studenom prošle godine da je Hrvatska u slučaju smrti 6-godišnje Madine Hussiny prekršila niz odredba Međunarodne konvencije te da je policija provodila pushback
Vidi originalni članak

Visoko vijeće Europskog suda za ljudska prava odbilo je zahtjev Republike Hrvatske za ponovnim razmatranjem slučaja obitelji Madine Hussiny. Time je potvrđena presuda da je Republika Hrvatska povrijedila Madinino pravo na život, nečovječno postupala prema djeci držeći ih u detenciji, cijelu obitelj protuzakonito lišila slobode, a dio obitelji kolektivno protjerala iz Hrvatske te im, nakon svega, onemogućavala pristup odvjetnici, javlja Centar za mirovne studije

Europski sud utvrdio je u studenom prošle godine da je Hrvatska u slučaju smrti 6-godišnje Madine Hussiny prekršila niz odredba Međunarodne konvencije te da je policija provodila pushback. Sud je objavio i da je istraga o smrti afganistanske djevojčice koja je poginula u naletu vlaka na hrvatskoj-srpskoj granici bila neučinkovita i odredio da Hrvatska njezinoj obitelji mora platiti 40.000 eura odštete i 16.700 eura sudskih troškova. 

PRATITE UŽIVO: Davor Božinović se nasmijao na pitanje: Ne, neću podnijeti ostavku zbog presude o Madini

Poginula u naletu vlaka 

Šestogodišnja afganistanska djevojčica Madine Hosseini poginula je u studenom 2017. u naletu vlaka na hrvatsko-srpskoj granici nakon što su njezinoj obitelji hrvatske vlasti navodno uskratile mogućnost da zatraži azil i naredile im da se vrate u Srbiju kretanjem uz željezničku prugu. 

HRVATSKA JE KRIVA Odvjetnica Hussinijevih: 'Sud je utvrdio da su nam policija i PNUSKOK onemogućavali rad'

Madine je sa svojom obitelji bila u skupini migranata koji su s područja srpske općine Šid pokušavali ući na teritorij Hrvatske. 

Idi na 24sata

Komentari 80

  • Cipelcug 12.12.2022.

    Za smrt djeteta odgovorni su roditelji koji su nisu maknuli dijete sa pruge. Kako kontam vlak je vrlo bučno prijevozno sredstvo koje se nadaleko čuje. Dijete je namjerno žrtvovano. Prema tome naša država nije ništa kriva.

  • seagul 05.04.2022.

    Dali je podignuta optuznica protiv roditelje zbog zanemarivanja diteta i dovodenja u opasnost sve njihove dice zasto su ilegalno ko lopovi nocu prelazili granicu zasto nisu isli nabkegalan bacin i trazili azil.

  • tea7777 05.04.2022.

    Platit nego sta...djete je djete, bilo ono iz Afganostana ili iz Hrvatske nebitno. Ako je utvrdjen propust a to kod nas nista nije cudno, treba platiti...a vi koji tu ser... da su namjerno djete pustili da pogine, ne dao vam Bog tog osjecaja.. znali bi lako je ovako

Komentiraj...
Vidi sve komentare