To je to što me zanima!

Eutanazirala je 46 pasa: 'Otrov su tražili za kinološko društvo'

Brankicu Crosetti terete za ubijanje pasa, a Nenada Dekanića da joj je u tome pomogao. Na suđenju je u srijedu svjedočio magistar veterine Ivan Vukoja
Vidi originalni članak

Dekanić me nazvao i naručio 5-6 bočica T-61 sredstva za eutanaziju. Pitao sam ga što će mu toliko, a on je rekao da mu treba za neko kinološko društvo, kazao je magistar veterine Ivan Vukoja na suđenju Brankici Crosetti, koju terete za ubijanje životinja i Nenadu Dekaniću, koji joj je u tome pomogao. 

Vukoja je vlasnik veterinarske apoteke u zagrebačkim Vrbanima u kojoj je Dekanić kupio sredstvo kojim je Crosetti u naselju Blato eutanazirala 46 pasa za koje više nije mogla brinuti. U konfuznom svjedočenju Vukoja je pokušao uvjeriti sutkinju da se T-61 nalazi u slobodnoj prodaji te da ga može bilo tko kupiti. 

- Ne bi ga imao u prodaji da se ne može kupiti. Smije ga koristiti samo veterinar, no ljudi su, zbog skupoće, znali sami kupiti sredstvo i eutanazirati psa - tvrdio je Vukoja. Objasnio je da njegovi kupci ne moraju donijeti nikakav dokument ni papirologiju kako bi kupiti T-61. Također, na računu, iako je to predviđeno, nikad ne ispunjava podatke o kupcu. 

Uz njega svjedočio je Stjepan Novak, zaposlenik ranča, koji je početkom prosinca prošle godine i pronašao mrtve pse. Kazao je da je kobnog dana jahao tražeći kozu.

- Primijetio sam da se lavež pasa ne čuje već dva dana. Otišao sam pogledati što se događa i pronašao ih mrtve u kavezu. Sve sam poslikao i pozvao policiju. Vlasnicu ni okrivljenog Dekanića nikad nisam vidio.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • GoldenLion-Dubai 30.05.2014.

    Inspektori kod Crosettijevih pronašli 105 mačaka i 71 psa ... www.jutarnji.hr/inspektori...crosettijevih.../184317/Prevedi ovu stranicu 31.07.2007. - VELIKA GORICA - Čak 66 pasa odvedeno je u utorak iz obiteljske kuće Brankice Crosetti u Velikoj Gorici koja ih već godinama spašava iz ...-znala sam da mi je od nekud poznata!

  • mazaluna 29.05.2014.

    Kakva Brankica???Okrutna babauskara.Šteta da se na nju ne može primjeniti ista mjera kao za peseke,FUJ GADI MI SE.

  • Hrvoje Hrvatinić 28.05.2014.

    Grijehota je uopće uzgajati toliko pasa

Komentiraj...
Vidi sve komentare