To je to što me zanima!

Faber: O razlozima smjene trebate pitati Ivu Sanadera

Ravnatelj policije Vladimir Faber u srijedu je za Novi list potvrdio da je smijenjen, a da o razlozima treba pitati premijera. Tvrdi da mu je savjest čista
Vidi originalni članak

Ravnatelj policije Vladimir Faber kasno je u srijedu navečer portvrdio za Novi list da mu je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko usmeno rekao da je smijenjen. Za razloge smjene dodao je da treba pitati premijera Sanadera, a napomenuo je kako mu je nakon svega savjest čista jer je uvjeren da je posao radio pošteno, dobro i prema zakonu. Više će o svemu moći reći tek nakon što u petak na sjednici Vlade čuje obrazloženje smjene. Ivo Sanader nije htio potvrditi, ali ni demantirati vijest o smjeni Fabera.
- Vode se konzultacije u Zagrebu i kada se vratim sutra ujutro ćemo imati dodatne konzultacije. Sve što radimo u hrvatskoj Vladi, svim institucijama, radimo u smislu poboljšavanja funkcioniranja tijela državne vlasti i naravno prije svega na korist naših građana, ali i u cilju završetka pregovora s EU-om - rekao je Sanader.
Ministar Karamarko za Novi list je rekao da Faber još nije smijenjen te da će svi skupa biti pametniji u četvrtak navečer, a dodao je i da razlozi moguće Faberove smjene nisu oni o kojima se odmah špekuliralo.
Navodni razlog za smjenu bio je Faberovo odbijanje zahtjeva ministra poljoprivrede Božidara Pankretića. Navodno je Pankretić od Fabera zatražio da pošalje policiju i spriječi prosvjede seljaka koji su na traktorima stizali u Zagreb.

PANKRETIĆ: NISAM NIKOME NAREĐIVAO DA TJERA SELJAKE
- Netočna je informacija da je HSS ili ministar Božidar Pankretić tražio smjenu Vladimira Fabera. To jednostavno nije točno. Niti smo preuzeli resor unutarnjih poslova, niti je u našoj domeni da kažemo tko će što voditi, a posebno tko će biti na čelu policije - izjavio je u četvrtak u Saboru šef HSS-a Josip Friščić. Napomenuo je da ni ne zna zbog čega je uopće HSS upleten u Faberovu smjenu. I sam Pankretić odlučno je odbio spekulaciju kako je upravo on naredio Faberu da otjera seljake sa traktorskog prosvjeda.
- Nisam ja nikome naređivao da tjera seljake ispred ministarstva u Vukovarskoj. Postoji medijski linč, ali krivo usmjeren, jer samo odgovorno radim svoj posao- rekao je Pankretić.

MESIĆ: FABERA SU SVI HVALILI, A SAD ĆE GA SMIJENITI
Predsjednik Stjepan Mesić rekao je kako ne zna zašto je Faber smijenjen, jer su ga do sada svi hvalili. Iako je, kaže, do sada čuo neke kritike na Faberov račun, nije smatra da bio one mogle dovesti do njegove smjene. Dodao je i kako ne zna jesu li razlozi za Faberovu smjenu politički ili je razlog afera kamioni.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • sagitariuszg 18.06.2009.

    sanaderu smrade ajde učini veliku uslugu hrvatskom narodu i smjeni samog sebe......

  • vs1967 18.06.2009.

    eto sanader se ponaša ko da je rh njegovo privatno vlasništvo......šta se boji da se nekog ili nešto ne bi otkrilo afera \"kamioni\"........znači nevalja biti pošten, jer te drugi odma pojedu tj.smjene

  • sps 18.06.2009.

    tj rocobaroco....debilu jedan

Komentiraj...
Vidi sve komentare