To je to što me zanima!

FBI ih tajno pratio, pogledajte rusku špijunku Annu 'na djelu'

FBI je objavio snimke, fotografije i stotine dokumenata koji rasvjetljavaju operaciju "Priče duhova", a u koju je bila uključena i ruska špijunka Anna Chapman
Vidi originalni članak

FBI je objavio snimke fotografije i stotine dokumenata koji rasvjetljavaju tzv. operaciju "Priče duhova", a u koju je bila uključena i ruska špijunka Anna Chapman. Godinama su pratili ruske špijune koji se infiltrirali u američko društvo i živjeli kao obični građani. 

Umjesto pravih agenata, špijunski posao unutar veleposlanstava i u vojnim misijama obavljali su "civili". Njihov dugogodišnji zadatak iz Moskve bio je "uvući" se duboko u američko društvo i razviti kontakte s akademicima, poduzetnicima i vladinim službenicima kako bi dobili informacije od obrane do financija.

Na jednoj od snimki je Anna Chapman, koja je nakon što je slučaj otkriven, protjerana iz SAD-a prošle godine. Nakon svega postala je međunarodna zvijezda. Na snimci se vidi kako Chapmanova daje informacije jednom agentu na tajnom zadatku, piše Guardian. On ju je namamio obećanjem da će 'srediti' putovnicu za još jednog ilegalca. Snimili su je u siječnju prošle godine i u robnoj kući u New Yorku gdje je kupovala. Potom je otišla u kafić gdje je predala šifrirane poruke. U drugom slučaju, snimili su je i u knjižari Barnes & Noble gdje radi na računalu. FBI navodi kako je 'tehnička podrška na zadatku tada zabilježila da šalje podatke'. Vjeruje se da je komunicirala sa svojim nadređenima, piše CBS.

Više tajnih snimaka možete vidjeti na YouTube kanalu FBI-a

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Palmira2 01.11.2011.

    još se cerekam na ovaj "uspjeh" kontraobavještajaca.. lol....Ma daj , pono, kome to danas treba , možeš sve skupit što te zanima samo googlajući okolo.. Ovo je totalna idiotarija sa kao "zakopanim kešom" , man kolka bi torba trebala bit za držat lovu? Ako niste znali milja dolara u sitnim novčanicama je paket metar puta metar i teži 50 kila..Pa nemreš to sam tak stavit na leđa i vuć okolo. Prvo bi te opljačkala lokalna ekipa...A osim toga kad u americi updneš u dućan i samo pokažeš novčanicu od 100 dolara - jer nitko više ne plaća kešom - odmah je provjeravaju, skeniraju i zovu ti muriju..A za svaki transfer love veći od 9.999 dolara je odmah obaviješten FED i FBI..Pa nisu to loši filmovi....Ono..ako stvarno današnje špije su ovako sposopbne, onda stvarno nemamo razloga za brigu, jer da i moraju napraviti nešto ozbiljno - prije bi raznijeli sebe u komade kako su sposobni..Znači - nema frke nit razloga za brigu...Ruske "špije" su inače ekipa trenirana u Spetznatzu, koji prolaze bočno kroz vrata jer su 2x 2 metra kojeg kad vidiš , nije ti svjedno. I najbolje od svega jest što samo jedna obavještajna služba koristi žene kao operativke - a to nisu rusi..Daj se malko informirajte svi zajedno, lol...

  • Card SharingDrbox 01.11.2011.

    http://www.youtube.com/watch?v=8twfka0XfKA

  • FEAR_3 01.11.2011.

    Hoću li dočekati dan kada ćete napisati nešto "svojih ruku djelo".E,djeco...djeco,laka zarada je slatka ,ali zna biti dvosjekli mač.

Komentiraj...
Vidi sve komentare