To je to što me zanima!

Zoki u čudu: Stvarno smo tako odlučili? Mogli smo i drugačije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vlada je donijela odluku da u Nadzornim odborima mogu sjediti nepravomoćno osuđeni. Novinari su kasnije o tome upitali Milanovića koji se sam začudio odluci
Vidi originalni članak

Zar je to tako? Ako se vi u pravu, to je onda moglo biti drugačije, rekao je premijer Milanović novinarima nakon sjednice Vlade na kojoj su donijeli odluku da bi u nadzornim odborima i upravama trgovačkih društava mogle sjediti i nepravomoćno osuđene osobe. Tportal javlja kako su Milanovića nakon sjednice upitali kako je takva odluka mogla biti donesena i je li tim kriterijima omogućeno vraćanje nepravomoćno osuđenog Srećka Ferenčaka u NO Janafa.

Vidjeli ste kriterije, a na nama je da ih provodimo, rekao je Milanović. Isto pitanje su postavili i potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću, ali on o tome nije htio govoriti.

Ferenčak prema novoj odluci Vlade može u Nadzorni odbor

Vlada je donijela odluku o uvjetima koje moraju ispunjavati kandidati za članove nadzornih odbora i uprava trgovačkih društava kojima je država vlasnik ili u njima ima udjele.

Uvjeti omogućuju da član Nadzornog odbora postane i Srećko Ferenčak. Naime, on je nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu zbog zlouporabe položaja i ovlasti, a prema novim kriterijima u upravu i nadzorne odbore zabranjeno je imenovati ljude koji su pravomoćno osuđeni za gospodarski kriminalitet. 

Prema zakonu osoba se može kandidati za upravu i nakon pet godina od izricanja pravomoćne presude, a računa se i vrijeme provedeno u zatvoru. 

Idi na 24sata

Komentari 172

  • crna55bitch 19.02.2012.

    HAHAHAHA,koji zvekan!Ova banda lopovska mu se sprema opljačkati kompletan energetski sektor,a zabludjeli zvekan ne vidi dalje od Milankinih gaća!

  • bubimirX 18.02.2012.

    kad vidim ovog Zoku kazem / pa mogla sam i drugacije...

  • tuti fruti 11 17.02.2012.

    Dogovor je da se radi ,agreske ispravljaju u hodu ako se hoce hrvatska izvuci iz krize.Sada treba vidjeti ko je taj tekst postavio i odobrio.Nema druge takvu osobu treba zamijeniti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare