To je to što me zanima!

'Za dva tjedna predstavit ćemo novi paket mjera. Skuplja voda u Zagrebu? To je loša poruka'

Padaju cijene energenata u cijelom svijetu. Priča da će se podizati cijene u maloprodaji zato što rastu cijene energenata,a neutemeljena je i promašena, objasnio je Filipović
Vidi originalni članak

Cijelu su prošlu godinu katastrofičari predviđali propast gospodarstva. Takozvani analitičari opće prakse govorili su da će biti recesija. Brojke su ih demantirali. lani smo imali rast BDP-a od 6,3 posto što je četvrti najveći rast u EU i to je potvrda da smo vukli dobre poteze kao Vlada, pohvalio se u razgovoru za RTL Danas ministar Davor Filipović.

VRIJEDE 2 TJEDNA Vlada objavila nove cijene goriva: Dizel jeftiniji za 0.01 €

Osvrnuo se i na novi val poskupljenja koji je najavljen od srijede.

- Istaknuli bi pozitivan primjer Saponije koja neće dizati cijene. Predstavili smo aplikaciju kretanje cijena, tri maloprodajna centra pristupila su aplikaciji. Nema opravdanih razloga za takva poskupljena. Kada pogledate FAO indeks,indeks cijena hrane koje prati UN, 10 mjeseci taj indeks pada. Padaju cijene energenata u cijelom svijetu. Priča da će se podizati cijene u maloprodaji zato što rastu cijene energenata,a neutemeljena je i promašena - rekao je.

Kratko je prokomentirao i paket mjera.

- Novi paket mjera predstavit ćemo kroz dva tjedna, ne bih do tada o konkretnim stvarima - kazao je Filipović.

KAKVE MJERE SPREMAJU Svi detalji prijedloga novog paketa mjera: Cijena goriva od ljetne sezone bez ograničenja?

Ministar se dotaknuo i poskupljenja vode u Zagrebu.

- Oni to opravdavaju EU projektima ali niti jedan projekt nisu prijavili. Neka kažu zašto onda idu u ta poskupljenja. Zašto im treba taj novac? To treba pitati njih, ali to je jako loša poruka - poručio je.

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • nisambitan 01.03.2023.

    Domagoj na zadatku.

  • Puno Bonace 01.03.2023.

    Uzmem ti 100, zaduzim te za 200, pa te spasavam sa 50.

  • take it back1 01.03.2023.

    kako se uopće usudi komentirati ali i tržiti objašnjenje za vodu kada dobro zna da on i njegovi pajtosi nisu u zadnjih 20 godina ni lipe uložili u obnovu vodovodne mreže u ZG. Skoro  u dlaku ista situacija u vodoprivreda u cijeloj RH koja je pod ingerencijom vlade. Pogledajte samo Karlovac i sliv Kupe te Liku koja je pod direktnom upravom vlade. Tražio je objašnjenje zašto. Sinoć mu je Tomašević lijepo odgovorio zašto. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare