To je to što me zanima!

Filipović o aferi: 'Ja sam samo pitao za informaciju u vrijeme Covida. Nema tu nikakve tajne'

Ministar Filipović rekao je kako oko poruka nema tajni te da će se, ako ga pozovu, odazvati institucijama na razgovor. Navodi da se samo raspitivao za informaciju
Vidi originalni članak

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović rekao je za Dnevnik HTV-a kako će Hrvatska platiti MOL-u sve što je utvrđeno pravorijekom iz međunarodne arbitraže. Dodao je kako pravomoćna presuda koja se odnosi na Sanadera i Hernadija nema pravne učinke na ugovor koji je potpisan s MOL-om. 

Filipović je istaknuo da će Hrvatska 235 milijuna dolara isplatiti MOL-u u narednom razdoblju te da je novac već osiguran u hrvatskom proračunu. 

ŠUMA UHLJEBLJIVANJA Bačić, Vučković, Katičić i Milić pitali za 'prijatelje' i HDZ-ovce, a Plenković tvrdi: To nije tema

- Moj stav je javno poznat. Mislim da je prodaja INA-e bila najveća pogreška hrvatske politike i kontinuiran, zajedno s hrvatskim članovima Uprave, radimo na modelu, odnosno promjeni korporativnog upravljanja - rekao je Filipović. 

Istaknuo je i da se razgovori kontinuirano vode te da je sadašnji model Hrvatskoj neprihvatljiv. Svjesna je toga i mađarska strana, ističe. Filipović je poručio i da su sve opcije na stolu, pa čak i ona da se otkupi mađarski udio. 

AFERA SOFTVER USKOK: U predmetu protiv Rimac provodimo izvide nad tri milijuna stranica komunikacije

Komentirao je i SMS aferu te poruke o zapošljavanju u Hrvatskim šumama. Poručio je da su svi mogli vidjeti te poruke i da je jasno kako je on "samo pitao za informaciju u vrijeme covida". 

- Nema tu nikakve tajne - rekao je. te dodao da će se odazvati institucijama ako ga pozovu. 

- Spreman sam na razgovor uvijek s institucijama hrvatske države - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • dale73 02.02.2023.

    Hrvati su naivno vjerovali kada se oslobode od zločinačke srbije, da će Tuđman udariti temelje pravne, demokratske, poštene države, umjesto toga Tuđman je napravio farmu partijskih lopova što je bio i sam-komunjara brkatog tipa.

  • Goranović 01.02.2023.

    Mnistre, upalilo se zeleno!

  • 01.02.2023.

    " zaklela se zemlja raju ,da se tajne sve doznaju "

Komentiraj...
Vidi sve komentare