To je to što me zanima!

Finci zbog Milanovićevih izjava o ulasku u NATO zvali Radmana

Ministar Pekka Haavisto na Twitteru je napisao da mu je Radman rekao kako će Hrvatska Vlada i parlament podržati finski ulazak u NATO, ako odluče aplicirati
Vidi originalni članak

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u utorak da Finska i Švedska ne mogu u NATO dok se ne promijeni izborni zakon u BiH.

- Hrvatski sabor "ne smije ratificirati ničiji pristup NATO-u - dok se ne promijeni izborni zakon u BiH, naglasio je. Milanović je novinarima rekao da se o ulasku Finske i Švedske u NATO može razgovarati, ali smatra to "vrlo opasnom avanturom". 

Naravno, te su njegove izjave izazvale i strku među Fincima, a ministar vanjskih poslova Pekka Haavisto zbog svega je nazvao hrvatskog kolegu Gordana Grlića Radmana kako bi mu izrazio zabrinutost.

MILANOVIĆ: 'Ulazak Finske u NATO je opasno šarlatanstvo. OK, može, ali sad će se pitati Hrvate, dosta je!'

Večeras su se iz finskog ministarstva oglasili na Twitteru.

- Imao sam dobar razgovor s kolegom Radmanom. Potvrdio je da Hrvatska podržava politiku otvorenih vrata NATO-a i ako Finska odluči aplicirati za članstvo, hrvatska Vlada i parlament će to potvrditi - napisao je Haavisto.

Idi na 24sata

Komentari 135

  • šekaa 27.04.2022.

    Gordan Grlić Radman izađi iz ormara!

  • MarkoMarkic17 27.04.2022.

    I šta je loše rekao Milanović, najprije riješiti izborni zakon u Bih kao i status Hrvata u Bih pa onda podržati normalnu proceduru o Fincima i Švedima o ulasku u NATO.

  • brocker 27.04.2022.

    naš predsjednik ima muda,a ne plenkun..

Komentiraj...
Vidi sve komentare