To je to što me zanima!

Finska će sagraditi veliku ogradu na granici s Rusijom

Finska pogranična straža rekla je da planira sagraditi između 130 i 260 kilometara ograda, što će pokriti 10 do 20 posto granice
Vidi originalni članak

Finska vlada predložila je u četvrtak da za 139 milijuna eura sagradi ogradu duž dijelova finske granice s Rusijom, ispunivši obećanje dano nakon ruske invazije na Ukrajinu u veljači.

Finska, koja je zatražila ulazak u NATO, ima povijesno iskustvo ratovanja s Rusijom, ali granica između dviju zemalja duga 1300 kilometara i prekrivena šumama i dalje je većinom obilježena samo znakovima i plastičnim oznakama.

IZ MINUTE U MINUTU Rusija: Ukrajina je granatirala regiju Belgorod. Ukrajinski stručnjaci stigli su u Poljsku

Finska je u lipnju rekla da će sagraditi ograde duž dijelova granice s Rusijom kako bi povećala pripravnost na hibridne prijetnje kao što je potencijalni masovni dolazak migranata.

Finska pogranična straža rekla je da planira sagraditi između 130 i 260 kilometara ograda, što će pokriti 10 do 20 posto granice, fokusirajući se u prvom redu na granične prijelaze i okolna područja na jugoistoku zemlje.

Finsku vladu lijevog centra početkom iduće godine očekuju izbori.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Miške 18.11.2022.

    Sana Marin je lijepa i slična kraljici Leticiji.

  • ichbin2 17.11.2022.

    ta ograda mora biti jako visoka da nemogu granate preletit, ako je radi rusa....

  • 17.11.2022.

    čekam dan kad Krim i dio okupirane Finske opet budu u matičnim državama, a Rusija veličine što se može vidjeti sa vrha Kremlja

Komentiraj...
Vidi sve komentare