To je to što me zanima!

Florida je naredila ponovno brojanje glasova na izborima

Rezultati tog novog prebrojavanja koje je, na temelju važećih zakona, naredio državni tajnik Floride Ken Detzner, poslat će se vlastima Floride najkasnije do 15.00 sati u četvrtak
Vidi originalni članak

Florida je u subotu naredila ponovno strojno brojanje glasova na izborima za guvernera i za senatora te savezne države, pošto se razlika između glavnih kandidata na tim izborima smanjila na nekoliko tisuća glasova.

Zakon Floride zahtijeva strojno ponovno prebrojavanje ako je razlika u utrci između kandidata unutar 0.5 posto glasova.

Rezultati tog novog prebrojavanja koje je, na temelju važećih zakona, naredio državni tajnik Floride Ken Detzner, poslat će se vlastima Floride najkasnije do 15.00 sati po mjesnom vremenu (21.00 sat po srednjoeuropskom) u četvrtak.

'NEĆEMO GA VIŠE TOLERIRATI!' 'Trump patološki laže! On nas dijeli po boji kože, vjeri, rodu...'

Na izborima za guvernera neslužbeni rezultati objavljeni u subotu pokazuju da republikanac Ron DeSantis, kojeg podupire Donald Trump, pobjeđuje demokratskog kandidata Andrewa Gilluma, novo lice oporbene stranke jako prisutno u medijima, sa samo 33.684 glasova više od 8,2 milijuna listića, ili 0,41 posto.

Utrka demokratskog senatora Billa Nelsona i njegova republikanskog suparnika Ricka Scotta, aktualnog guvernera Floride, bila je još izjednačenija: Scott ima 12.562 glasova više, što je margina od 0,15 postotnih bodova, 50,07 posto naspram 49,92 posto.

Od utorka navečer ozračje je veoma napeto na Floridi, državi gdje takva prebrojavanja nisu rijetkost.

REPUBLIKANCIMA SENAT, DEMOKRATIMA KONGRES Imat će prvog gay guvernera, a u Kongres ulaze muslimanke...

Predsjednik Donald Trump je optužio demokratske izborne dužnosnike u floridskim okruzima Broward i Palm Beach za korupciju.

"Nastoje UKRASTI dva velika izbora na Floridi. Pozorno pratimo!", napisao je Trump na Twitteru u subotu tijekom posjeta Francuskoj. 

Scott je u četvrtak tužio demokratske izborne dužnosnike u okruzima Palm Beachu i Browardu za kršenje floridskog izbornog zakona, a sudac je presudio u oba slučaja u njegovu korist. 

Neki stručnjaci misle da je velik broj birača koji glasuju dopisnim putem pridonio tome da se zaguši izborna mašinerija na ovim izborima.

LJUDI POHRLILI NA BIRALIŠTA 'Referendum o Trumpu': Hoće li Demokrati uzeti Kongres?

Nezaboravna će u tom smislu biti povijesna zbrka na američkim predsjedničkim izborima 2000.

Ta ista Florida je tada zaokupila pozornost svih svjetskih medija kada je između republikanca Georgea W. Busha i demokrata Ala Gorea razlika bila tek nekoliko stotina glasova.

Proces je na kraju završio na Vrhovnom sudu SAD-a. Republikanac je pobijedio demokrata na Floridi s 537 glasova više i tako postao američki predsjednik.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • čoviksjuga 11.11.2018.

    Samo vi brojite !

  • B.L.Devín 11.11.2018.

    Uz svu vaznost SAD-a na globalnoj razini, primijetio bih da je atlantska obala SAD-a ipak od Hrvatske udaljena od nesto vise od 4000 (Florida) do nesto manje od 6000 km (Boston). I podsjetio bih na stare izreke ne samo Hrvata, nego pretpostavljam svih naroda ovih prostora,, "ako si sam ne pomognes, ili makar ne pokusas pomoci ni Bog ti nece", ili drugu jos poznatiju; "uzdaj se u se i u svoje kljuse". U skladu s time, zar za hrvatske medije ne bi trebale biti vaznija vlastita drzava i stanje u njoj? Zar su krali samo Todor, Nadan Vidosevic, Merzelica (sjeca se tko jos to dvoje),,,,,,,,,,,,,,zar je Uljanik-3.Maj doveden u gubitke i ovakvo stanje, bozjom voljom ili su tome u svoju korist pripomogli odredjeni ljudi,,,, zar je hrvatsko zdravstvo u najblase receno losem financijskom, matrijalnom i kadrovskom isto kao Uljanik-3.Maj dovedeno bozjom voljom ili voljom i djelovanjem ljudi,,,,,,,,,, zar u Hrvatskoj vise nema korupcije i gospodarskog kriminala,,,,,,Ili, zar ne bi bilo vaznije da hrvatska javnost zna sto ce se poduzeti u (sve izglednijem) slucaju pritiska tisuca migranata koji su sad u BiH, ako ne sad onda na proljece,,,, ili rascistiti sto pise u toj famoznoj Marakes deklaraciji ili konvenciji?????? Ukratko, zar u Hrvatskoj nema, Hrvatima daleko interesantnijih tema od onih par tisuca km dalje?

  • Smoke_on_the_Water 11.11.2018.

    Zoka milanović je nakon gubitka izbora od Sanadera još godinu dana prebrojavao i tražio većinu u saboru. Karamarko još i dan danas to čini ha ha ha ha ha ha

Komentiraj...
Vidi sve komentare