To je to što me zanima!

Forbes: Broj milijardera u Indiji narastao sa 27 na 52

Broj milijardera u Indiji u posljednjih se godinu dana udvostručio i s 27 narastao na 52. Još uvijek je najbogatiji Indijac Mukesh Amabani (52)
Vidi originalni članak

Broj milijardera u Indiji u posljednjih se godinu dana udvostručio i s 27 narastao na 52, navodi američki časopis Forbes. Zahvaljujući porastu burze, rast od šest posto dodatno je obogatio 100 najbogatijih Indijaca. Forbes procjenjuje njihovo bogatstvo na 276 milijardi dolara. Prije gospodarske krize Indija je imala 54 milijardera, no još se nije vratila na razinu iz 2007. godine. Najbogatiji Indijac je Mukesh Amabani (na slici). On je vlasnik divovske tvrtke  Reliance Industries, a 'težak' je čak 32 milijarde dolara.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • user_36809 19.11.2009.

    i sta je tu cudno... hebeni kapitalizam, onaj koji ima imat ce jos vise onaj koji nema ostat ce bez svega... a i mi smo na dobrom putu da se pola nas preseli na rub smetlista i zivimo od ostataka u platnenim satorima

  • vila raviola 19.11.2009.

    Gadi mi se ta Indija: sav novac daju na nuklearno oruzje i hvale se rastom milijardera, a s druge strane im pola stanovnistva spava po ulicama bez krova nad glavom i hrane. A najzalosnija je cinjenica da koriste djecu kao robove za teske radove.

  • mlatimudan 19.11.2009.

    I u nas će ali zato ćemo se mi građani drugog reda za preživljavanje borit po smetlištima isto ka i indijci!!!!!Zato budimo pametni pa ne slušajmo sindikaliste koji rade za njih nego se probajmo nekako dogovoriti i organizirajmo i revoluciju ako je potrebno a bogataše koji do svojih bogatstava dolaze na \"pošten\" način izbijmo iz gaća!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare