To je to što me zanima!

Fotke sa suda u Haagu: 'Kaos, sve je bilo u potpunoj paralizi!'

Još uvijek mi ne ide u glavu da se dogodilo to s ispijanjem otrova u trenutku nakon što je Agius izrekao pravomoćnu presudu od 20 godina za Slobodana Praljka, napisao je Jakovčić
Vidi originalni članak

Eugen Jakovčić iz Documente, Centra za suočavanje s prošlošću, na svojem je Facebook profilu objavio fotografije kaosa koji se dogodio nakon što je Slobodan Praljak popio otrov na izricanju presude. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Trudim se posložiti dojmove jučerašnjeg ICTY dana ali mi bas ne ide.. Kolegici koja je u sudnici sjedila do mene rekao sam "reci mi da sanjam". Kaos koji je nakon toga nastao u Tribunalu je nevjerojatan za jednu ovakvu instituciju. Sve službe su bile u potpunoj paralizi. Trebalo im je više od sat vremena da Praljka prebace u 10 minuta udaljenu bolnicu. Hrvatska veleposlanica u Nizozemskoj je histerizirala po auli suda tražeći od glasnogovornika Tribunala da je hitno odvede predsjedniku Tribunala, očito nemajući ikakvih saznanja da je predsjednik Agius ujedno i predsjedavajući žalbenog vijeća u predmetu Prlić i dr. i da u trenucima trovanja jednog od osuđenika ima važnijih stvari za obaviti. Dok smo iščekivali nastavak suđenja, u auli suda su se muvali neki čudni likovi sa šalovima na kockice. Bizaran trenutak je kada mi u zgradi Tribunala prilazi jedan iz te kockaste skupine s pitanjem jesam li ja iz Documente, konstatirajući kako sam vjerojatno zadovoljan osuđujućom presudom našim uznicima. Poslije sam čuo da ga je novinar HRT-a Tihomir Vinković smirivao objašnjavajući kako je nezgodno da se to radi na UN-ovom sudu i u stranoj zemlji, i da to ostavi za Hrvatsku. Ne ponovilo se !!!! - napisao je Jakovčić u svojem statusu. 

Idi na 24sata

Komentari 52

  • I.r.a. 30.11.2017.

    Za treci zuti:Kroz Capljinu kamioni jure voze crnce Francetica Jure.

  • I.r.a. 30.11.2017.

    Zasto se uporno laze da je umro u bolnici jel da pokriju svoje ili smanje svoje propuste.Daboga ih Isil diga u zrak.

  • Voltaire_ 30.11.2017.

    Hrvati I Srbi !! Ovo vam je primjer, ne morate se voliti, ali poradi istih interesa za spas od islamizacije BiH plana licimjerne Krscanske Europe...morate se udruziti. AMEN.

Komentiraj...
Vidi sve komentare