To je to što me zanima!

VIDEO Evo dokaza da je Obeliks stvaran lik: Na Pagu je on danas zaista gradio suhozide!

S dugom sijedom kosom odjeven u karakteristične plavo-bijele hlače na pruge, muškarac podsjeća na jednog od omiljenih junaka crtanih filmove.
Vidi originalni članak

Ako i dalje vjerujete da je Obeliks izmišljeni junak i galski heroj s nadljudskom snagom, morat ćemo vas suočiti s istinom. Obeliks se danas pojavio na Pagu gdje je sudjelovao u natjecanju gradnje suhozida. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

S dugom sijedom kosom, oblikovanom u pletenicu, te karakteristične plavo-bijele hlače visokog struka na pruge, muškarac koji neodoljivo podsjeća na jednog od omiljenih junaka crtanih filmova (a neke i na bivšeg istarskog župana i čelnika IDS-a), danas je izrađivao i gradio suhozide. 

POGLEDAJTE VIDEO: JE LI OBELIKS IPAK STVARAN LIK?

Već šest godina za redom u Hrvatskoj se održava nacionalno prvenstvo u gradnji suhozida s ciljem promocije kulturnog dobra umijeća suhozidne gradnje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na ovogodišnjem natjecanju bilo je prijavljeno petnaest ekipa od čega deset natjecateljskih,  a zadatak je bio kroz dva sata izgraditi kružnu građevinu u suhozidu. 

Šesto Prvenstvo u gradnji suhozida održano je u Gradu Pagu i to na lokalitetu tamošnje Solane. Izgrađene građevine ostaju kao uspomene na ovo natjecanje jer predstavljaju svojevrsne male amfiteatre. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • mrTrobec 06.05.2023.

    Lakše je Francuza prikazati hrvatom nego kraljevića Marka ili Musu Keseđiju, takav smo narod, gologuzi ali smo izmislili kravoš ili ti kravatu na što smo ju nosili na ovčiju kožu

  • Dagi 66 06.05.2023.

    Ni blizu

  • Provokator_zg_švica 06.05.2023.

    Admin u fušu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare