To je to što me zanima!

FOTO Gužva na Kaptolu: Brojni Zagrepčani odlaze na Mirogoj, blaži režim traje još dva dana

Iako je na snagu stupila privremena prometna regulacija uoči Svih svetih, na autobusnim stanicama se stvorila velika gužva građana koji žele urediti groblja svojih najmilijih
Vidi originalni članak

Brojni Zagrepčani iskoristili su nedjelju kako bi odali počast bližnjima uoči blagdana Svih svetih i od jutra su velike gužve na autobusima koji voze do Mirogoja i Krematorija. Iako do groblja voze s Kaptola voze četiri linije (106, 199, 203, 226), gužva na stanicama se nije mogla izbjeći.

U povodu blagdana Svih svetih na snagu je stupila i privremena regulacija prometa.

Nova regulacija je započela već u četvrtak, 26. listopada, a trajat će do četvrtka 2. studenog 2023. godine. Provodit će se se u zonama glavnih gradskih groblja u Zagrebu.

Stroži režim vrijedit će samo za blagdan Svih svetih.

Sve do blagdana Svih Svetih, kao i na Dušni dan, prema većim gradskim grobljima kao i manjim lokalnim grobljima javni prijevoz se pojačava dodatnim kapacitetima, a na dan 1. studenog, primjenjivat će se izvanredna organizacija prijevoza prema glavnim gradskim grobljima.

Također je u zonama gradskih groblja na snazi uobičajeni režimi ograničenja prometa pa je pristup u te zone omogućen samo vozilima ZET-a, taksi vozilima, vozilima osoba s invaliditetom na kojima je istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.

Sva će gradska groblja 30. i 31. listopada te 1. studenoga biti otvorena od 6:00 sati do 24:00 sata.

- Upućujemo apel Zagrepčankama i Zagrepčanima da što je moguće više tijekom blagdanskih dana koriste javni gradski prijevoz kako bi se smanjile prometne gužve i osigurala mogućnost dostojanstvenog posjeta posljednjih počivališta svojih najmilijih. Prijevoz na izvanrednim autobusnim linijama prema gradskim grobljima bit će besplatan u srijedu, 1. studenoga! - poručuju iz Grada Zagreba.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 29.10.2023.

    Samo da ne dođu prerano.

Komentiraj...
Vidi sve komentare