To je to što me zanima!

FOTO Katolici se okupljaju na Trgu svetog Petra kako bi se oprostili od pape Benedikta XVI.

Benediktovo tijelo će od ponedjeljka biti izloženo u bazilici, a očekuje se tisuće vjernika koji će se doći oprostiti u naredna tri dana koliko će u Vatikanu njegovo tijelo biti izloženo
Vidi originalni članak

Mnoštvo katolika okupilo se u nedjelju navečer na Trgu svetog Petra u Vatikanu, kako bi se oprostili od pape Benedikta XVI.

Benedikt, prvi papa u 600 godina koji je podnio ostavku na toj dužnosti, preminuo je u samostanu Mater Ecclesiae u Vatikanu u subotu u 9.34 ujutro. Benediktovo tijelo će od ponedjeljka biti izloženo u bazilici, a očekuje se tisuće vjernika koji će se doći oprostiti u naredna tri dana koliko će biti izložen.

Papa Franjo, koji je izgledao umorno nakon što je jutros u invalidskim kolicima stigao u Baziliku svetog Petra, će predvodit Benediktov sprovod u četvrtak na Trgu svetog Petra.

Benediktov sprovod bit će jednostavan, priopćio je Vatikan, u skladu sa željama bivšeg pape, koji je desetljećima kao njemački kardinal služio kao crkveni čuvar doktrinarne ortodoksije prije nego što je izabran za papu 2005. godine.

Niz svjetskih čelnika odao je počast Benediktovoj ostavštini, a kralj Charles je u pismu papi Franji izrazio 'duboku tugu', Rimokatoličke crkve u Engleskoj i Walesu, kardinal Vincent Nichols i nadbiskup Canterburyja, Justin Welby, također je odao počast.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • sljastrava 02.01.2023.

    Umjesto da se čovjek ukopa u miru,oni ga izlažu kao deveto čudo.Svašta.

  • zaladilo 02.01.2023.

    Nemadne mi mrbindnije stvari nega doč gledat izložena mrtaca,nemadne mi pameti tuden,pa nije vanzelmaljac?!

  • lignjalignja 02.01.2023.

    Zastitnik pedofila.

Komentiraj...
Vidi sve komentare