To je to što me zanima!

FOTO Ovo su nove cijene ulja, šećera i mljevenog mesa

Lopatice i vratina više nisu na popisu ograničenih cijena pa će ih sada na toj listi biti osam. Cijena suncokretovog ulja bit će nešto niža, dok cijene ostalih 7 proizvoda ostaju iste
Vidi originalni članak

Predstavljajući četvrti paket mjera pomoći građanima, ustanovama i poduzećima, premijer Andrej Plenković u utorak je naglasio kako nastavljaju s mjerama želeći dati odgovor na globalnu ekonomsku krizu i inflatorne pritiske s kojima smo suočeni.

OD 1. TRAVNJA Vlada predstavila mjere: Zbog moguće nestašice, za 2 artikla više nema zamrznute cijene!

Doći će do promjena u ograničenju cijena osnovnih prehrambenih namirnica. Lopatice i vratina više nisu na popisu ograničenih cijena pa će ih sada na toj listi biti osam. Cijena suncokretovog ulja bit će nešto niža, dok cijene ostalih 7 proizvoda ostaju iste.

- Zbog mogućih nestašica maknut ćemo svinjske proizvode, lopaticu i vratinu. Stavili smo zato carsko meso. Znači osam proizvoda umjesto devet. Carsko meso je unutra, lopatica i vratina su vani - rekao je premijer.

PAKET TEŽAK 1,7 MILIJARDI EURA Plenković je predstavio nove mjere: Evo što se sve mijenja

Prema prijedlogu, za jestivo suncokretovo ulje cijena bi bila niža - 1,72 eura za litru (do sada 1,86 eura), dok bi iste cijene ostale za mlijeko, brašno (glatko i oštro), šećer, cijelo pile i svinjsko mljeveno meso, a za carsko meso bila bi 3,79 eura za kilogram.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • ALLinONE! 14.03.2023.

    25 godina,kako imam svoju obitelj, nisam kupio gram svinjetine( suha,svježa ), piletine, mrkve, krompira, cr.luka, bijelog luka, graška i niti jedno jaje Mlijeko se švercam od mame, ali ponekad i kupim jer nema dovoljno, isto tako domaći sir Junetinu kupim od komše, a ribu kupim od šogora koju on ukrade na ribnjaku, gdje radi šaran 25 kn kg

  • babaguja1 14.03.2023.

    Zar anemija jos zivi u uvjerenju da je narod glup?

  • Maxitron 14.03.2023.

    Kaj više niko ne dela ulje od repice ??

Komentiraj...
Vidi sve komentare