To je to što me zanima!

FOTO Polarna hladnoća u Americi, deseci tisuća bez struje

Ovo će biti jako velika oluja, vjerojatno jedna od najvećih koje smo doživjeli u posljednjih nekoliko godina, poručio je guverner Massachusettsa Charlie Baker na konferenciji za novinare
Vidi originalni članak

Više od 5000 američkih letova otkazano je između petka i nedjelje, prema FlightAwareu, piše BBC.

Oluja poznata kao Nor'easter u subotu je udarila istočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država te sa sobom donijela velike snježne nanose i gotovo uraganske vjetrove te otežala svakodnevicu i promet, piše The Guardian.

Prognostičari kažu da postoji šansa da će oluja, poznata kao Nor'easter, prekriti područje Bostona s do 61 cm snijega.

Stanovnici New Yorka i Nove Engleske 'pritisnuti' su u subotu snažnim vjetrom, hladnoćom i snijegom koji je napadao do 60 centimetara, očekujući i snježnu oluju, za koju se predviđa da će biti jedna od najgorih u posljednjih nekoliko godina.

Neke su savezne države bile primorane zbog oluje djelomično zabranile prometovanje ulicama i autocestama, a nekim regijama prijete i poplave te nestanak električne energije, javlja CNN.

Guverneri država Maryland, Massachusetts, New Jersey i New York proglasili su izvanredno stanje, upozorili na vjerojatne nestanke struje i pozvali stanovnike da se u subotu klone cesta.

- Ovo će biti jako velika oluja, vjerojatno jedna od najvećih koje smo doživjeli u posljednjih nekoliko godina. Očekuje se da će uvjeti gotovo onemogućiti putovanja, te pozivamo sve, koliko je to moguće, da ostanu kod kuće i sutra - poručio je guverner Massachusettsa Charlie Baker na konferenciji za novinare.

 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Pushing I Lizing 30.01.2022.

    Sta god im se desi,zivot se nastavlja.Ljudi se prilagode.

  • Ekscem 30.01.2022.

    I ti ameri bi išli ratovati u rusiju gdje je ljeti ovako ?

  • bjezidokmozes1 30.01.2022.

    Samo da vam je objaviti nešto senzacionalno minusi u sred zime ja to nisam doživio,

Komentiraj...
Vidi sve komentare