To je to što me zanima!

Fra Ivicu koji ga je vjenčao susreo dok se borio za život

SLUČAJNI SUSRET: Kad je vidio tko mu daje hostiju, Marin se razveselio. Sretan je bio i fra Ivica koji je 1995. godine bio uvjeren da će mu dati posljednju pomast
Vidi originalni članak

Kad je Marin Peršić (46) u nedjelju na svetoj misi prišao gvardijanu osječkog kapucinskog samostana fra Ivici Petanjaku primiti hostiju, bio je vidno nervozan. No kad mu je fra Ivica dao hostiju i pritom se nasmiješio, Marin je bio najsretniji čovjek na svijetu.

Nakon 20 godina konačno se susreo s čovjekom koji je njega i suprugu Katarinu (41) vjenčao u kapelici splitske bolnice. Ni fra Ivica nije skrivao radost što vidi čovjeka za kojeg je vjerovao da mu daje posljednju pomast.

Marin je tada bio pripadnik 5. gardijske brigade kojem je na Dinari u akciji “Zima 94” metak probio debelo i tanko crijevo te mjehur i život mu je doslovno visio o koncu. Katarina je tada imala 20 godina i bila je trudna.

Kad mu je nakon nekoliko dana došla u posjet, Marin ju je zaprosio u bolničkoj postelji. Potom je zamolio tadašnjeg bolničkog kapelana fra Ivicu da ih vjenča.

- Pamtim svaku njegovu riječ. Rekao je: ‘Teško sam bolestan, moj život visi o koncu, mogu umrijeti. Ako umrem, a ona je trudna, tko će vjerovati da je to moje dijete i od čega će ona živjeti. Ovako, ako se vjenčamo, a ja umrem, ona će dobiti moju mirovinu te će ona i dijete imati od čega živjeti’. Razoružao me je svojom odlučnošću i nesebičnošću - prisjeća se fra Ivica koji je Marinu u nedjelju uručio pozivnicu za njegovo ustoličenje za biskupa, a Marin je obećao doći s cijelom obitelji i sjediti u prvom redu.

 O Marinovu vjenčanju u splitskoj bolnici pisali smo 6. veljače. Tijekom ceremonije pridržavala ga je medicinska sestra.

24sata

Idi na 24sata

Komentari 57

  • SergejŠimpraga 10.03.2015.

    Naravno da mi je drago da je covjek ziv i zdrav, ali svi ostali koji advocirate da to ima veze sa imaginarnim selestijalnim diktatorom i njegovim posrednikom može vas bit sram i stid. dok napišem ovaj komentar do kraja (cca 2-3 minute) u svijetu će umrijet 50-ak djece i to u dobi manjoj od 5 godina.(svakih sat vremena umre 1000 djece ispod 5g) Gdje je bog za tu djecu??? Zar ste toliko zatupljeni da mislite da postoje suspenzije zakona prirode/fizike i kemije u nećiju korist, samo zato da bi se zadovoljila necija molitva ili volja??? zamislite koliko se roditelja te djece moli da im taj isti bog poštedi njihove mališane i ništa se ne događa, i koliko to ignoriranje imaginarnog selestijalnog tatice izaziva boli i patnje tim roditeljima cija djeca umiru svakog dana od gladi i bolesti, a vi zahvaljujete jer je bog došao u hrvatsku spasit jednog covjeka. naravno za tog covjeka cete rec da je bog uslišio molitve, a za smrti milijuna djece godišnje reci cete da je bog misteriozan. NEMORAL, NEETICNOST NEHUMANOST.

  • JosipAralica 09.03.2015.

    Papa nije mogao imenovati poniznijeg i boljeg fratra za službu biskupa u krčkoj biskupiji i to baš u "godini posvećenog života". Tolika mudrost doktora crkvene povijesti nije mogla izaći samo iz knjiga, nego, Bogu hvala, ovaj mnogopoštovani i samozatajni biskup je obdaren Duhom Svetim upravo za takvu zadaću. A Vas, čast izuzecima, koji ste u službi " nečastivog", naravno da vam ne paše da na čelo biskupije dođe jedan samozatajan doktror teologije koji se s vama može samo poigravati i razotkrivati vam namjere, a to je da podjelite Crkvu Kristovu, ali kako ne znate Bibliju i riječi Gospodnje, ja ću Vam malo u tome pomoći; "A ja tebi kažem: Ti si Petar - Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati...." (Mt 16, 18-19) . Ne moj te se zavaravati da se ime Petar odnosi samo na prvoga Kristova namjesnika na zemlji. Petar je svaki naš vjernički duhovni pastir i Vi umjesto da shvatite težinu njegova poziva, Vi ga ismijavate. Ali neka i tu nam dajete milost da se spasimo po milosrdnom Gospodinu našemu jer je rekao da trebamo moliti za svoje neprijatelje, progonitelje...jer ćemo se tako pokazati sinovima Oca našega koji je na nebesima. I zato Vam na neki čudan naćin hvala na takvim milostima. Neka je blagoslovljen Bog i Otac Gospodina i Boga našega Isusa Krista, On koji nas blagoslovi svakim blagoslovom duhovnim u nebesima u Kristu. Amen!!! Mnogopoštovani Oče biskuoe Ivica sretno i od Boga blagoslovljeno Vam bilo pecanje naših ljudskih duša koju Vam je božanska Sveta Providnost udjelila. AMEN. ("Totus Tuus")!!!☺

  • kokaza5 09.03.2015.

    Sretan završetak teške priče. Neka su sretni, živi i zdravi još 100 godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare