Obavijesti

News

Komentari 57

Fra Ivicu koji ga je vjenčao susreo dok se borio za život

Fra Ivicu koji ga je vjenčao susreo dok se borio za život
6

SLUČAJNI SUSRET: Kad je vidio tko mu daje hostiju, Marin se razveselio. Sretan je bio i fra Ivica koji je 1995. godine bio uvjeren da će mu dati posljednju pomast

VIDEO

Kad je Marin Peršić (46) u nedjelju na svetoj misi prišao gvardijanu osječkog kapucinskog samostana fra Ivici Petanjaku primiti hostiju, bio je vidno nervozan. No kad mu je fra Ivica dao hostiju i pritom se nasmiješio, Marin je bio najsretniji čovjek na svijetu.

Nakon 20 godina konačno se susreo s čovjekom koji je njega i suprugu Katarinu (41) vjenčao u kapelici splitske bolnice. Ni fra Ivica nije skrivao radost što vidi čovjeka za kojeg je vjerovao da mu daje posljednju pomast.

Marin je tada bio pripadnik 5. gardijske brigade kojem je na Dinari u akciji “Zima 94” metak probio debelo i tanko crijevo te mjehur i život mu je doslovno visio o koncu. Katarina je tada imala 20 godina i bila je trudna.

Kad mu je nakon nekoliko dana došla u posjet, Marin ju je zaprosio u bolničkoj postelji. Potom je zamolio tadašnjeg bolničkog kapelana fra Ivicu da ih vjenča.

- Pamtim svaku njegovu riječ. Rekao je: ‘Teško sam bolestan, moj život visi o koncu, mogu umrijeti. Ako umrem, a ona je trudna, tko će vjerovati da je to moje dijete i od čega će ona živjeti. Ovako, ako se vjenčamo, a ja umrem, ona će dobiti moju mirovinu te će ona i dijete imati od čega živjeti’. Razoružao me je svojom odlučnošću i nesebičnošću - prisjeća se fra Ivica koji je Marinu u nedjelju uručio pozivnicu za njegovo ustoličenje za biskupa, a Marin je obećao doći s cijelom obitelji i sjediti u prvom redu.

 O Marinovu vjenčanju u splitskoj bolnici pisali smo 6. veljače. Tijekom ceremonije pridržavala ga je medicinska sestra.

24sata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.