To je to što me zanima!

Fra Šime se nije nagodio, za svjedoka traže nadbiskupa

Optuženi dvojac je podigao novac od prodaje 40 tisuća metara kvadratnih crkvenog zemljišta te dio novca i potrošio. Policija je ušla u trag trećini ukradenog novca
Vidi originalni članak

Početkom siječnja iduće godine na Županijskom sudu u Splitu će započeti suđenje fra Šimi Nimcu i Jasmini Bilonić, optuženima za prekoračenje položaja i ovlasti. Bivša bankarica je optužena i za poticanje franjevca na pronevjeru 9,8 milijuna crkvenih kuna. 

Sudac Slavko Lozina prve dvije rasprave je zakazao za 9. i 10. siječnja sljedeće godine. Odlučio je tako nakon pripremnog ročišta i konzultacija sa svim strankama u postupku. Sudac je odustao od suđenja u prosincu, jer će polovicom idućeg mjeseca na snagu stupiti novi ZKP koji će izvan snage staviti 80 odredbi. 

Nakon čitanja optužnice, među prvima će se na klupi za svjedoke naći generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Ivan Čubelić. Pripremno ročište održalo se u srijedu u 12.30 sati. Fra Šime ni bankarica na ročištu nisu iskoristili mogućnost koju im zakon pruža da priznaju krivnju za kaznena djela koja im se stavljaju na teret i nagode se o visini kazne. 

Odvjetnica fra Šime Nimca je kao svjedoka na glavnoj raspravi predložila splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića.

Optuženi dvojac je podigao sav novac od prodaje 40 tisuća metara kvadratnih crkvenog zemljišta te dio novca i potrošio. Policija je ušla u trag gotovo trećini ukradenog novca, a još uvijek je nepoznato gdje je iščeznuo ostatak. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • šiš 13.11.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Ahileja 13.11.2013.

    Izgleda da crkvene vlasti pakiraju fra Šimi, jer ga ne kažnjavaju po svojim zakonima.

  • vrsni_astrolog 13.11.2013.

    fra šime, vodenjak , iza opuštene fasade krije se pohlepa i manipuliranje, svojeglavi, namjerno kasne, neodgovorni, stalno imaju smješak na licu jer su svjesni velikog utjecaja na prijatelje i okolinu, imaju napade agresije, djeluju pozitivno ali istinu saznate prekasno kada vas opljačkaju( nadan vidošević, tomo horvatinčić, hrvoje vojković, dijana čuljak šelebaj, marijana čvrljak nemeš, josipa lisac, yoko ono, zlatko sudac, aleksandar petrović, šajeta, adam lambert, axl rose, tatjana jurić, bojana gregorić, lana pavić, goran milić, predrag lucić, denis latin, vanessa redgrave, carla del ponte, harry styles "one direction", justin timberlake, christiano ronaldo, jennifer aniston, shakira, oprah winfrey, alicia keys, john travolta, paris hilton, paul newman, ronald reagan, christian bale, masovni ubojica breivik, sheryl crow, dr.Dre, zsa zsa gabor, franklin roosevelt, nicolas sarkozy, jose pesci, sarah pallin, davor gobac, john ford, mischa barton, ivo gianni gamulin....)

Komentiraj...
Vidi sve komentare