To je to što me zanima!

"Fragment na kojem Isus govori o 'svojoj ženi' je lažan"

Profesorica s Harvarda Karen King, podsjetimo, tvrdi kako u nađenom spisu piše da Isus Krist u obraćanju učenicima govori 'moja žena' te da ju brani od kritika
Vidi originalni članak

Vatikan tvrdi kako je fragment papirusa iz četvrtog stoljeća za koji znanstvenica s Harvarda tvrdi da sadrži tekst u kojem se spominje Isusova žena, krivotvoren. Kažu i kako je mnogo razloga koji navode na zaključak da je papirus lažan. 

Profesorica s Harvarda Karen King, podsjetimo, tvrdi kako u nađenom spisu piše da Isus u obraćanju učenicima govori 'moja žena' koju brani od kritika te im kaže kako će 'ona biti njegova učenica'. 

Dva reda dalje Isus govori učenicima 'Ja ću stanovati s njom'. Stražnja strana transkripta potpuno je uništena te se mogu tek razabrati riječi 'moja majka' i 'troje', tvrdi profesorica King. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • minni maus 29.09.2012.

    Pisalo je i na plotu p.... A kak bi Vatikan priznal nekaj takvoga, pa svi popi bi završili na burzi :)))

  • zg36 29.09.2012.

    Da se nekim čudom pojavi živi svjedok rekli bi i za njega da je lažno to što govori, žalosno je gledati da se takva institucija sramoti makar je i zabavno gledati dokle mogu ići s glupostima.

  • Cezar9 29.09.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare