To je to što me zanima!

Francuska će satelitima tražiti bazene koje vlasnici skrivaju

Rad inspektora na terenu bit će sveden na minimum. Umjetna će inteligencija pomoći u pretraživanju satelitskih fotografija i generirat će automatsko pismo upozorenja vlasnicima nekretnine
Vidi originalni članak

Francuske vlasti mogle bi uskoro početi koristiti satelitske fotografije u potrazi za skrivenim bazenima i proširenjima koje su vlasnici kuća sakrili od porezne uprave.

Zemljišnoknjižni uredi koristit će satelitske fotografije za otkrivanje mogućih promjena vrijednosti nekretnine, navodi se u planu porezne uprave.

Rad inspektora na terenu bit će sveden na minimum. Umjetna će inteligencija pomoći u pretraživanju satelitskih fotografija i generirat će automatsko pismo upozorenja vlasnicima nekretnine, pa će biti smanjena potreba za kadrovima.

Televizija BFMTV objavila je u srijedu da će metodu prvotno evaluirati devet departmana.

Prilikom prvog testa u departmanu Alpes-Maritimes a sjedištem u Nici otkriveno je nakon nekoliko tjedana kako poreznoj upravi nije prijavljeno čak 3000 bazena.

Osim toga, od izmjene zakona prošle godine, porezne vlasti mogu procjenjivati sve podatke objavljene na društvenim mrežama, u potrazi za utajivačima poreza.

U međuvremenu se mijenjaju oglasi za posao u poreznoj upravi. Za novi projekt traže se stručnjaci specijalizirani za "filtriranje korisnih informacija iz slika".

Idi na 24sata

Komentari 2

  • DinoAKA ljubiša 13.10.2021.

    Čuj satelitima, malo morgen. Dronovi + avioni.

  • Dalibor0704 13.10.2021.

    Prostrite plavu plastiku po vrtovima, kao Bračani, pa se smijte satelitima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare