To je to što me zanima!

Francuska i Njemačka uputile najoštriju osudu pogubljenja prosvjednika u Iranu

Iran je u četvrtak, prvi put od početka prosvjeda koji potresaju zemlju, pogubio muškarca pod optužbom da je ranio pripadnika paravojske koji je blokirao promet na ulici u Teheranu
Vidi originalni članak

Njemačka je u četvrtak osudila pogubljenje muškarca koji je sudjelovao u prosvjedima što potresaju Islamsku Republiku, istaknuvši da je "Prijezir iranskog režima prema čovječanstvu bezgraničan", a Francuska je izrazila "najoštriju osudu".

Taj muškarac Mohsen Shekari je "osuđen i pogubljen na podmuklom i prijekom suđenju jer se nije slagao s režimom", napisala je njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock na Twitteru.

"No prijetnja smrću neće ugušiti želju za slobodom", dodala je.

Pariz je istaknuo da se "ovo pogubljenje pridodaje drugim teškim i neprihvatljivim kršenjima", rekla je glasnogovornica francuskog ministarstva vanjskih poslova Anne-Claire Legendre na tiskovnoj konferenciji.

NAKON DVA MJESECA PROSVJEDA Pobjeda Iranki: Ukinuli su ćudorednu policiju, preispitat će zakon o nošenju marama

"Podsjećamo na našu čvrstu prvrženost pravo na mirne prosvjede", dodala je, rekavši da su težnje prosvjednika "legitimne i moraju se saslušati".

Iran je u četvrtak, prvi put od početka prosvjeda koji potresaju zemlju, pogubio muškarca pod optužbom da je ranio pripadnika paravojske koji je blokirao promet na ulici u Teheranu.

Prosvjedi u Iranu počeli su 16. rujna, nakon smrti Mahse Amini, 22-godišnje iranske Kurdinje koju je uhitila moralna policija.

'NEPRIJATELJSTO PROTIV BOGA' Prvo pogubljenje zbog protuvladinih prosvjeda u Iranu

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare